HEAL DSpace

Αποτύπωση - Επανάχρηση: Εργατική Λέσχη στο Παγκράτι

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.advisor Βασιλάτος, Παναγιώτης el
dc.contributor.author Παναγοπούλου, Καλλιρρόη Σ. el
dc.contributor.author Panagopoulou, Smyrni, Kaliroi, Antonia Spiridon, Kon/nos en
dc.contributor.author Σμυρνή, Αντωνία Κ. el
dc.contributor.author Smyrni, Antonia K. en
dc.date.accessioned 2014-09-29T06:57:23Z
dc.date.available 2014-09-29T06:57:23Z
dc.date.copyright 2014-07-31 -
dc.date.issued 2014-09-29
dc.date.submitted 2014-07-31 -
dc.identifier.uri https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/39109
dc.identifier.uri http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.7152
dc.description el
dc.description.abstract Αντικείμενο της εργασίας είναι η επανάχρηση ενός παλιού νεοκλασσικού κτιριακού κελύφους, στην πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι, το οποίο αποκαθίσταται και μετατρέπεται σε εργατική λέσχη, δημιουργώντας ένα κοινωνικό πυρήνα γειτονιάς. Προκειμένου η επανάχρηση και η επέμβαση στο ήδη υπάρχον κτίσμα, να γίνουν με σεβασμό και συμβατότητα, κρίθηκε αναγκαίο και σκόπιμο να προηγηθεί μία εκτεταμένη και διεξοδική αποτύπωσή του να γίνει κατανοητός ο παλιός τρόπος δόμησης. Στόχος ήταν να γίνει μία παρέμβαση ελαφριά και ήπια, η οποία όμως να βρίσκεται σε ξεκάθαρη αντίθεση με το υφιστάμενο κτίριο. Γι’ αυτό το λόγο και κρίθηκε σκόπιμο στη φέρουσα κατασκευή και τα νέα κτίσματα, να χρησιμοποιηθούν υλικά, τα οποία να διαφοροποιούνται πλήρως (μέταλλο, καλάμια, πάνελ πολυουρεθάνης ). Ωστόσο, για τα μη φέροντα στοιχεία, καθώς επίσης για την επίπλωση ή ακόμη και την εξομάλυνση του φυσικού εδάφους, ανακυκλώθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν, με διαφορετικό πλέον τρόπο, πολλά από τα υλικά που καθαιρέθηκαν από το κτίριο (πέτρες, επανάχρηση ξύλινων στοιχείων, κεραμίδια). el
dc.description.abstract The topic of the dissertation is the reuse of an existing neoclassical building shell, in Proskopon Square in Pagkrati, which is rehabilitated and converted into a social centre, creating a meeting point of interaction in the neighbourhood. Out of respect and to achieve a compatible intervention, it was necessary an extensive and thorough study and analysis of the neoclassical building so as to understand the old way of construction. The purpose was a mild and light intervention, but also a clear contrast between the «new» and the «old». For this reason, it was considered appropriate to use materials, which can fully differentiate for the new supporting structures (metal, canes, and panel of polyurethane). However, the non-structural elements, the interior design and the landscaping, were formed with recycled and reused materials, that were taken off the building itself (rocks, reuse of the wooden parts, tiles). en
dc.description.statementofresponsibility Καλλιρρόη Σ. Παναγοπούλου Αντωνία Κ. Σμυρνή el
dc.description.statementofresponsibility Αντωνία Κ. Σμυρνή el
dc.language.iso el en
dc.rights ETDFree-policy.xml en
dc.subject Επανάχρηση el
dc.subject Παγκράτι el
dc.subject Εργατικές λέσχες el
dc.subject Νεοκλασσικά el
dc.subject Αποτύπωση el
dc.subject Analysis en
dc.subject Social en
dc.subject Working centres en
dc.subject Pagkrati en
dc.subject Rehabilitation en
dc.subject Reuse en
dc.title Αποτύπωση - Επανάχρηση: Εργατική Λέσχη στο Παγκράτι el
dc.title.alternative Analysis of a neoclassical building in Pagrati – Rehabilitation and reuse – Working and social Centre en
dc.type bachelorThesis el (en)
dc.date.accepted 2014-02-12 -
dc.date.modified 2014-07-31 -
dc.contributor.advisorcommitteemember el
dc.contributor.advisorcommitteemember el
dc.contributor.advisorcommitteemember el
dc.contributor.committeemember el
dc.contributor.committeemember el
dc.contributor.committeemember el
dc.contributor.department Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Αρχιτεκτονικών Συνθέσεων el
dc.date.recordmanipulation.recordcreated 2014-09-29 -
dc.date.recordmanipulation.recordmodified 2014-09-29 -


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record