dc.contributor.advisor |
Στέγγου-Σαγιά, Αθηνά |
el |
dc.contributor.author |
Τσακμακίδης, Αντώνιος Κ.
|
el |
dc.contributor.author |
Tsakmakidis, Antonios Κ.
|
en |
dc.date.accessioned |
2011-06-01T08:46:58Z |
|
dc.date.available |
2011-06-01T08:46:58Z |
|
dc.date.copyright |
2011-05-08 |
|
dc.date.issued |
2011-06-01T08:46:58Z |
|
dc.date.submitted |
2011-05-08 |
|
dc.identifier.uri |
https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/4111 |
|
dc.identifier.uri |
http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.6647 |
|
dc.description |
89 σ. |
el |
dc.description.abstract |
Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η διερεύνηση της διεργασίας ξήρανσης με ψεκασμό. Λόγω της πολυπλοκότητας της διεργασίας και των φαινομένων που λαμβάνουν χώρα σε αυτήν κρίθηκε σκόπιμη και αναγκαία η επιλογή ενός συγκεκριμένου μέσου, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως προϊόν επεξεργασίας. Ως μέσο επεξεργασίας επιλέχτηκε το γάλα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις χρειάστηκε να γίνει περαιτέρω διαχωρισμός αυτού σε πλήρες και αποβουτυρωμένο. Το γεγονός αυτό υποδεικνύει την ευαισθησία της διεργασίας στο προϊόν επεξεργασίας. |
el |
dc.description.abstract |
The purpose of this diploma thesis is to investigate the spray drying process. Due to the complexity of the process and phenomena that occur, it was appropriate and necessary to choose a particular treatment product. Milk was chosen to be the product of the procedure, while in many cases was needed to have a further split of milk into full and low fat. This demonstrates the sensitivity of the process to the treatment product. |
en |
dc.description.statementofresponsibility |
Αντώνιος Κ. Τσακμακίδης |
el |
dc.format.extent |
175 bytes |
|
dc.format.mimetype |
text/xml |
|
dc.language.iso |
el |
en |
dc.rights |
ETDFree-policy.xml |
en |
dc.subject |
Ξήρανση |
el |
dc.subject |
Ψεκασμός |
el |
dc.subject |
Γάλα |
el |
dc.subject |
Σκόνη |
el |
dc.subject |
Λίπος |
el |
dc.subject |
Spray |
en |
dc.subject |
Drying |
en |
dc.subject |
Milk |
en |
dc.subject |
Powder |
en |
dc.subject |
Fat |
en |
dc.title |
Μελέτη και ανάλυση των χαρακτηριστικών της διεργασίας ξήρανσης με ψεκασμό και διερεύνηση αυτών μέσω του Γάλακτος ως προϊόν επεξεργασίας |
el |
dc.title.alternative |
Analysis of the spray drying characteristics by studying them through milk as a treatment product |
en |
dc.type |
bachelorThesis |
el (en) |
dc.date.accepted |
2011-03-22 |
|
dc.date.modified |
2011-05-08 |
|
dc.contributor.advisorcommitteemember |
Ρακόπουλος, Κωνσταντίνος |
el |
dc.contributor.advisorcommitteemember |
Αντωνόπουλος, Κίμων |
el |
dc.contributor.committeemember |
Στέγγου-Σαγιά, Αθηνά |
el |
dc.contributor.committeemember |
Ρακόπουλος, Κωνσταντίνος |
el |
dc.contributor.committeemember |
Αντωνόπουλος, Κίμων |
el |
dc.contributor.department |
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Θερμότητας. Εργαστήριο Θερμικών Διεργασιών |
el |
dc.date.recordmanipulation.recordcreated |
2011-06-01 |
|
dc.date.recordmanipulation.recordmodified |
2011-06-01 |
|