HEAL DSpace

Η εξέλιξη στη βιομηχανία των τροφίμων τα τελευταία 20 χρόνια:1990 - 2010

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Λιάκος, Παντελεήμων el
dc.contributor.author Liakos, Panteleimon en
dc.date.accessioned 2015-11-27T13:07:17Z
dc.date.available 2015-11-27T13:07:17Z
dc.date.issued 2015-11-27
dc.identifier.uri https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/41699
dc.identifier.uri http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.10598
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ *
dc.subject Εξέλιξη el
dc.subject Progress en
dc.subject Βιομηχανία el
dc.subject Τρόφιμα el
dc.subject Βελτίωση el
dc.subject Συνήθειες el
dc.subject Food en
dc.subject Industry en
dc.subject Habits en
dc.subject Evolution en
dc.title Η εξέλιξη στη βιομηχανία των τροφίμων τα τελευταία 20 χρόνια:1990 - 2010 el
heal.type bachelorThesis
heal.classification Κοινωνικές επιστήμες el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ntua el
heal.publicationDate 2015-10-09
heal.abstract Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να δώσει μια απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα ανατρέχοντας σε πηγές που έχουν καθορίσει τον τρόπο λειτουργίας της βιομηχανίας τροφίμων της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης και τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων τους μέχρι το 1990 και της περαιτέρω εξέλιξης τους μέχρι το 2010. Η εργασία δε θα λάβει υπ’ όψιν τις διατροφικές εξελίξεις στις υπόλοιπες 3 ηπείρους καθώς για τον προσδιορισμό τους συντρέχουν διαφορετικοί γενετικοί, γεωμορφολογικοί, κλιματολογικοί παράγοντες απ’ ότι στην Β. Αμερική και την Ευρώπη καθώς και διαφορετικά έθιμα αιώνων όσον αφορά την γεωργία και την κτηνοτροφία. Μόνο σε θέματα εφαρμογών βιοτεχνολογίας και αντιμετώπισης γαστρονομικών ασθενειών ίσως αναφερθεί η Ιαπωνία, δύο τομείς που η Β. Αμερική και η Ευρώπη πρωτοπορούν ούτως ή άλλως. Πιο αναλυτικά θα ασχοληθούμε με πέντε τομείς της Βιομηχανίας Τροφίμων: Γαλακτοκομική Βιομηχανία, Κτηνοτροφία-CAFOS, Γεωργία, Διατροφικές συνήθειες - Φαστφουντοποίηση, Διατροφικές ανησυχίες - Διατροφικοί κίνδυνοι - Ασφάλεια τροφίμων. el
heal.advisorName Θεολόγου, Κώστας el
heal.committeeMemberName Μηλιός, Ιωάννης el
heal.committeeMemberName Μιχαηλίδης, Παναγιώτης el
heal.academicPublisher Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Τομέας Ανθρωπιστικών Κοινωνικών Επιστημών και Δικαίου el
heal.academicPublisherID ntua
heal.numberOfPages 87 σ.
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα