dc.contributor.author |
Καλαμάρας, Αντώνης
|
el |
dc.contributor.author |
Kalamaras, Antonis
|
en |
dc.date.accessioned |
2016-01-08T13:01:03Z |
|
dc.date.available |
2016-01-08T13:01:03Z |
|
dc.date.issued |
2016-01-08 |
|
dc.identifier.uri |
https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/41818 |
|
dc.identifier.uri |
http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.10765 |
|
dc.rights |
Default License |
|
dc.subject |
Διατηρησιμότητα |
el |
dc.subject |
Self life |
en |
dc.subject |
Κοτόπουλα |
el |
dc.subject |
Τροποποιημένη ατμόσφαιρα |
el |
dc.subject |
Εδώδιμες μεμβράνες |
el |
dc.subject |
Αντιμικροβιακά |
el |
dc.subject |
Επέκταση |
el |
dc.subject |
Edible coating |
en |
dc.subject |
Modified atmosphaire packaged |
en |
dc.subject |
Microbiology |
en |
dc.subject |
Chickens |
en |
dc.title |
Επίδραση νέων μεθόδων συσκευασίας στην ποιότητα και την διατηρησιμότητα προϊόντων νωπού τεμαχισμένου κοτόπουλου |
el |
heal.type |
bachelorThesis |
|
heal.classification |
Χημεία και τεχνολογία τροφίμων |
el |
heal.language |
el |
|
heal.access |
free |
|
heal.recordProvider |
ntua |
el |
heal.publicationDate |
2015-10-01 |
|
heal.abstract |
Στην παρούσα διπλωματική εργασία μελετήθηκε η επίδραση της συσκευασίας τροποποιημένης ατμόσφαιρας και της επικάλυψης εδώδιμης μεμβράνης πηκτίνης με προσθήκη αντιμικροβιακού σε νωπό μπούτι κοτόπουλου. Πραγματοποιήθηκε μικροβιολογική εξέταση των κύριων αλλοιογόνων μικροοργανισμών, οργανοληπτική αξιολόγιση καθώς και μέτρηση pH και χρώματος. Με βάση τα αποτελέσματα συμπεραίνεται ότι η συσκευασία τροποποιημένης ατμόσφαιρας και η χρήση εδώδιμης μεμβράνης - αντιμικροβιακού αυξάνουν τον χρόνο ζωής του κοτόπουλου και ιδιαίτερα σε χαμηλές θερμοκρασίες συντήρησης. |
el |
heal.advisorName |
Ταούκης, Πέτρος |
el |
heal.committeeMemberName |
Ταούκης, Πέτρος |
el |
heal.committeeMemberName |
Τζιά, Κωνσταντίνα |
el |
heal.committeeMemberName |
Ωραιοπούλου, Βασιλική |
el |
heal.academicPublisher |
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Σύνθεσης και Ανάπτυξης Βιομηχανικών Διαδικασιών (IV). Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων |
el |
heal.academicPublisherID |
ntua |
|
heal.numberOfPages |
173 σ. |
|
heal.fullTextAvailability |
true |
|