HEAL DSpace

Επίδραση νέων μεθόδων συσκευασίας στην ποιότητα και την διατηρησιμότητα προϊόντων νωπού τεμαχισμένου κοτόπουλου

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Καλαμάρας, Αντώνης el
dc.contributor.author Kalamaras, Antonis en
dc.date.accessioned 2016-01-08T13:01:03Z
dc.date.available 2016-01-08T13:01:03Z
dc.date.issued 2016-01-08
dc.identifier.uri https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/41818
dc.identifier.uri http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.10765
dc.rights Default License
dc.subject Διατηρησιμότητα el
dc.subject Self life en
dc.subject Κοτόπουλα el
dc.subject Τροποποιημένη ατμόσφαιρα el
dc.subject Εδώδιμες μεμβράνες el
dc.subject Αντιμικροβιακά el
dc.subject Επέκταση el
dc.subject Edible coating en
dc.subject Modified atmosphaire packaged en
dc.subject Microbiology en
dc.subject Chickens en
dc.title Επίδραση νέων μεθόδων συσκευασίας στην ποιότητα και την διατηρησιμότητα προϊόντων νωπού τεμαχισμένου κοτόπουλου el
heal.type bachelorThesis
heal.classification Χημεία και τεχνολογία τροφίμων el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ntua el
heal.publicationDate 2015-10-01
heal.abstract Στην παρούσα διπλωματική εργασία μελετήθηκε η επίδραση της συσκευασίας τροποποιημένης ατμόσφαιρας και της επικάλυψης εδώδιμης μεμβράνης πηκτίνης με προσθήκη αντιμικροβιακού σε νωπό μπούτι κοτόπουλου. Πραγματοποιήθηκε μικροβιολογική εξέταση των κύριων αλλοιογόνων μικροοργανισμών, οργανοληπτική αξιολόγιση καθώς και μέτρηση pH και χρώματος. Με βάση τα αποτελέσματα συμπεραίνεται ότι η συσκευασία τροποποιημένης ατμόσφαιρας και η χρήση εδώδιμης μεμβράνης - αντιμικροβιακού αυξάνουν τον χρόνο ζωής του κοτόπουλου και ιδιαίτερα σε χαμηλές θερμοκρασίες συντήρησης. el
heal.advisorName Ταούκης, Πέτρος el
heal.committeeMemberName Ταούκης, Πέτρος el
heal.committeeMemberName Τζιά, Κωνσταντίνα el
heal.committeeMemberName Ωραιοπούλου, Βασιλική el
heal.academicPublisher Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Σύνθεσης και Ανάπτυξης Βιομηχανικών Διαδικασιών (IV). Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID ntua
heal.numberOfPages 173 σ.
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής