HEAL DSpace

Γαλακτοβιομηχανία-Νέες τάσεις

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Κλάψης, Επαμεινώνδας el
dc.contributor.author Klapsis, Epameinondas en
dc.date.accessioned 2016-01-18T09:08:14Z
dc.date.available 2016-01-18T09:08:14Z
dc.date.issued 2016-01-18
dc.identifier.uri https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/41851
dc.identifier.uri http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.11050
dc.rights Default License
dc.subject Γαλακτοβιομηχανία el
dc.subject Dairy en
dc.subject Γάλα el
dc.subject Τυρί el
dc.subject Γιαούρτι el
dc.subject Milk en
dc.subject Cheese en
dc.subject Yogurt en
dc.title Γαλακτοβιομηχανία-Νέες τάσεις el
heal.type bachelorThesis
heal.classification Τεχνολογία τροφίμων el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ntua el
heal.publicationDate 2015-10
heal.abstract Το ενδιαφέρον των καταναλωτών ολοένα και εντείνεται σε ότι αφορά την υγιεινή διατροφή, με αποτέλεσμα να «απαιτούν» την παραγωγή προϊόντων που εκτός από την βασική θρεπτική αξία τους, να μπορούν να προστατεύουν το ανθρώπινο οργανισμό. Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν μία θέση στην διατροφή του ανθρώπου από τα πρώτα χρόνια του πολιτισμού στον πλανήτη. Ακόμη μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια το γάλα και το γιαούρτι συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται στην διατροφή του ανθρώπου τον 21ο αιώνα. Είναι τρόφιμα μεγάλης θρεπτικής αξίας, γεγονός που οφείλεται στην πληθώρα των θρεπτικών συστατικών που περιέχουν. Η παρούσα διπλωματική εργασία δεν πραγματεύεται μόνο την τρέχουσα τεχνολογική μέθοδο με την οποία η βιομηχανία επεξεργασίας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων παράγει τα προϊόντα της, αλλά και νέες τεχνολογικές τάσεις που εφαρμόζονται ή μπορεί να εφαρμοστούν κατά την παραγωγική διαδικασία στο γάλα και στο γιαούρτι. Διαχωρίζεται σε τρία βασικά τμήματα. Στο πρώτο τμήμα γίνεται αναφορά για την παραγωγική διαδικασία του γάλακτος καθώς και την παραγωγική διαδικασία του γιαουρτιού και τα είδη του όπως εφαρμόζονται σήμερα. Επίσης γίνεται μία αναφορά για την Ανάλυση Επικινδυνότητας στα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου ως εργαλείο διαχείρισης ποιότητας. Στο δεύτερο τμήμα αναφέρονται και οι νέες τεχνολογικές τάσεις που εφαρμόζονται ή που θα εφαρμοστούν όσον αφορά: • Τον μηχανολογικό εξοπλισμό • Την διαδικασία του εμβολιασμού με νέα στελέχη • Την χρήση νέων συστατικών στον σχεδιασμό ενός προϊόντος • Την εφαρμογή CIP σε βυτιοφόρα οχήματα Στο τρίτο τμήμα που είναι τα «Παραρτήματα», γίνεται αναφορά για στα άρθρα του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών. el
heal.advisorName Τζιά, Κωνσταντίνα el
heal.committeeMemberName Ωραιοπούλου, Βασιλική el
heal.committeeMemberName Ταούκης, Πέτρος el
heal.academicPublisher Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Σύνθεσης & Ανάπτυξης Βιομηχανικών Διαδικασιών. Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID ntua
heal.numberOfPages 172 σ.
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής