dc.contributor.author | Στεργίου, Απόστολος | el |
dc.contributor.author | Stergiou, Apostolos | el |
dc.date.accessioned | 2016-02-05T10:13:55Z | |
dc.date.available | 2016-02-05T10:13:55Z | |
dc.date.issued | 2016-02-05 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/41932 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.8332 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ | * |
dc.subject | Συστήματα διατροφικών προτάσεων | el |
dc.subject | Διατροφή | el |
dc.subject | Συστάσεις πιάτων | el |
dc.subject | Διατροφικά προφίλ | el |
dc.subject | Μοντελοποιήση | el |
dc.title | Σχεδιασμός, υλοποίηση και αξιολόγηση συστήματος διατροφικών προτάσεων | el |
heal.type | bachelorThesis | |
heal.classification | Information filtering | en |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ntua | el |
heal.publicationDate | 2015-10-14 | |
heal.abstract | Πολλές σύγχρονες μελέτες αποδεικνύουν ότι ο τρόπος ζωής τα τελευταία χρόνια έχει διαφοροποιηθεί αρκετά. Το γεγονός αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις στη νοητική, ψυχική και σωματική μας υγεία, με έναν από τους κύριους παράγοντες αυτής της διαφοροποίησης να είναι η διατροφή, η οποία στηρίζεται όλο και περισσότερο πλέον σε έτοιμα, γρήγορα γεύματα, καθώς και το γεγονός ότι η καθημερινή πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, τα οποία μπορούν να συμβάλουν στη διατήρηση της υγείας σε καλά επίπεδα, ακολουθεί φθίνουσα πορεία και στηρίζεται πλέον όλο και περισσότερο σε συμπληρώματα διατροφής. Σε αυτή τη διπλωματική εργασία, παρουσιάζεται ένα εξατομικευμένο σύστημα διατροφικών προτάσεων. Το σύστημα έχει αναπτυχθεί στην πλατφόρμα play2.x και είναι σε θέση να προσφέρει συστάσεις πιάτων στους χρήστες βασιζόμενο στις γευστικές προτιμήσεις τους και τις ιδιαίτερες ανάγκες τους σε θρεπτικά συστατικά με βάση την κατάσταση της υγείας τους. Βασικά θέματα που προκύπτουν είναι η μοντελοποίηση του χρήστη για τη δημιουργία των διατροφικών προφίλ και η μοντελοποίηση των πιάτων με βάση τα επιμέρους συστατικά τους. | el |
heal.advisorName | Μέντζας, Γρηγόριος | el |
heal.committeeMemberName | Ασκούνης, Δημήτρης | el |
heal.committeeMemberName | Ψαρράς, Ιωάννης | el |
heal.committeeMemberName | Μέντζας, Γρηγόριος | el |
heal.academicPublisher | Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικών Βιομηχανικών Διατάξεων και Συστημάτων Αποφάσεων. Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης | el |
heal.academicPublisherID | ntua | |
heal.numberOfPages | 90 σ. | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: