dc.contributor.author |
Κωνσταντίνου, Ανδρέας
|
el |
dc.contributor.author |
Konstantinou, Andreas
|
en |
dc.date.accessioned |
2016-06-02T08:24:34Z |
|
dc.date.available |
2016-06-02T08:24:34Z |
|
dc.date.issued |
2016-06-02 |
|
dc.identifier.uri |
https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/42596 |
|
dc.identifier.uri |
http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.9442 |
|
dc.rights |
Default License |
|
dc.subject |
Ψυκτικοί θάλαμοι |
el |
dc.subject |
Τρόφιμα |
el |
dc.subject |
Αναπνοή |
el |
dc.subject |
Διαφυγή υγρασίας |
el |
dc.subject |
Χρόνοι ψύξεως |
el |
dc.subject |
Μικροβιακή ανάπτυξη |
el |
dc.subject |
Ψυκτικά συγκροτήματα |
el |
dc.subject |
Φραγμοί υδρατμών |
el |
dc.subject |
Θερμικά φορτία |
el |
dc.subject |
Συστήματα ψύξεως |
el |
dc.subject |
Refrigerated chambers |
en |
dc.subject |
Foods |
en |
dc.subject |
Respiration |
en |
dc.subject |
Transpiration |
en |
dc.subject |
Cooling times |
en |
dc.subject |
Microbial growth |
en |
dc.subject |
Refrigerated facilities |
en |
dc.subject |
Vapor retarders |
en |
dc.subject |
Heat loads |
en |
dc.subject |
Refrigeration systems |
en |
dc.title |
Ψυκτικοί θάλαμοι συντήρησης τροφίμων και θερμοφυσικές ιδιότητες αυτών |
el |
dc.title |
Food preserving refrigerated chambers and thermophysical properties of foods |
en |
heal.type |
bachelorThesis |
|
heal.classification |
Ψύξη |
el |
heal.classification |
Θερμοδυναμική |
el |
heal.language |
el |
|
heal.access |
free |
|
heal.recordProvider |
ntua |
el |
heal.publicationDate |
2015-10-09 |
|
heal.abstract |
Σκοπός της διπλωματικής εργασίας είναι να μελετήσει τους ψυκτικούς θαλάμους συντήρησης τροφίμων και τις θερμοφυσικές ιδιότητες αυτών.
Στο 1ο Κεφάλαιο παρουσιάζονται οι μέθοδοι υπολογισμού θερμοφυσικών ιδιοτήτων των τροφίμων ενώ παρατίθενται παραδείγματα και πίνακες δεδομένων μετρήσεως των παραπάνω για ποικιλία τροφίμων. Το 2ο Κεφάλαιο εξετάζει επιλεγμένες αναλυτικές διαδικασίες για τον υπολογισμό των χρόνων ψύξης-κατάψυξης τροφίμων δια συναγωγής με ρεύμα αέρα και γίνονται εφαρμογές για καλύτερη κατανόηση. Στο 3ο Κεφάλαιο καταγράφονται πληροφορίες για τις προϋποθέσεις ψυχρής αποθήκευσης αναλώσιμων τροφίμων και οι πιο σημαντικές εμφανίζονται σε αναλυτικούς πίνακες. Επίσης εξετάζονται οι συνθήκες που πρέπει να επικρατούν για βέλτιστη λειτουργία ενός ψυκτικού θαλάμου. Το 4ο Κεφάλαιο εξετάζει συνοπτικά τη μικροβιολογία των τροφίμων και τα αποτελέσματα των αποφάσεων σχεδιασμού όσο αφορά τη παραγωγή ασφαλών για την ανθρώπινη υγεία τροφίμων. Στο 5ο Κεφάλαιο παρουσιάζεται ο ευρύτερος σχεδιασμός ενός ψυκτικού συγκροτήματος αναλύοντας θέματα από τη χωροθέτηση και εσωτερική-εξωτερική διαμόρφωση κτιριακών εγκαταστάσεων έως και κατασκευαστικά ζητήματα για τη βέλτιστη σφράγιση των θαλάμων. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη λειτουργία και τοποθέτηση των συστημάτων ψύξεως εντός του ψυκτικού συγκροτήματος. Το 6ο Κεφάλαιο περιλαμβάνει μεθόδους υπολογισμού των επιμέρους φορτίων ενός ολικού ψυκτικού φορτίου που οφείλει να καλύψει η ψυκτική εγκατάσταση. |
el |
heal.abstract |
The purpose of this diploma thesis is to study the food preserving refrigerated chambers and the thermophysical properties of foods. Chapter 1 summarizes prediction methods for estimating thermophysical properties of foods and beverages along with examples. Tables of measured thermophysical property data for various foods and beverages are also provided. Chapter 2 reviews selected procedures available for estimating the air-blast convective cooling and freezing times of foods and beverages. These procedures are followed by examples for deeper understanding. Chapter 3 presents information on storage requirements of many perishable foods that enter the market on a commercial scale. Most of the previous data is tabulated for easier use. Furthermore, the environmental conditions that should be observed for the optimum operation of a refrigerated storage plant are outlined. Chapter 4 briefly discusses the microbiology of foods and the effect of design decisions on the production of safe and wholesome foods. Chapter 5 presents the general design of a refrigerated facility. This includes many issues from location and inner-outer configuration of building to construction methods for the most efficient sealing of the refrigerated chambers. Moreover, the installation and operation of refrigeration systems within the refrigerated facility is analytically discussed. Finally chapter 6 contains load calculating procedures and data for the segments of the total heat load a refrigeration system is to be provided. |
en |
heal.advisorName |
Κορωνάκη, Ειρήνη |
el |
heal.committeeMemberName |
Ρογδάκης, Εμμανουήλ |
el |
heal.committeeMemberName |
Ρακόπουλος, Κωνσταντίνος |
el |
heal.academicPublisher |
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Θερμότητας |
el |
heal.academicPublisherID |
ntua |
|
heal.numberOfPages |
200 σ. |
el |
heal.fullTextAvailability |
true |
|