HEAL DSpace

Ψυκτικοί θάλαμοι συντήρησης τροφίμων και θερμοφυσικές ιδιότητες αυτών

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Κωνσταντίνου, Ανδρέας el
dc.contributor.author Konstantinou, Andreas en
dc.date.accessioned 2016-06-02T08:24:34Z
dc.date.available 2016-06-02T08:24:34Z
dc.date.issued 2016-06-02
dc.identifier.uri https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/42596
dc.identifier.uri http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.9442
dc.rights Default License
dc.subject Ψυκτικοί θάλαμοι el
dc.subject Τρόφιμα el
dc.subject Αναπνοή el
dc.subject Διαφυγή υγρασίας el
dc.subject Χρόνοι ψύξεως el
dc.subject Μικροβιακή ανάπτυξη el
dc.subject Ψυκτικά συγκροτήματα el
dc.subject Φραγμοί υδρατμών el
dc.subject Θερμικά φορτία el
dc.subject Συστήματα ψύξεως el
dc.subject Refrigerated chambers en
dc.subject Foods en
dc.subject Respiration en
dc.subject Transpiration en
dc.subject Cooling times en
dc.subject Microbial growth en
dc.subject Refrigerated facilities en
dc.subject Vapor retarders en
dc.subject Heat loads en
dc.subject Refrigeration systems en
dc.title Ψυκτικοί θάλαμοι συντήρησης τροφίμων και θερμοφυσικές ιδιότητες αυτών el
dc.title Food preserving refrigerated chambers and thermophysical properties of foods en
heal.type bachelorThesis
heal.classification Ψύξη el
heal.classification Θερμοδυναμική el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ntua el
heal.publicationDate 2015-10-09
heal.abstract Σκοπός της διπλωματικής εργασίας είναι να μελετήσει τους ψυκτικούς θαλάμους συντήρησης τροφίμων και τις θερμοφυσικές ιδιότητες αυτών. Στο 1ο Κεφάλαιο παρουσιάζονται οι μέθοδοι υπολογισμού θερμοφυσικών ιδιοτήτων των τροφίμων ενώ παρατίθενται παραδείγματα και πίνακες δεδομένων μετρήσεως των παραπάνω για ποικιλία τροφίμων. Το 2ο Κεφάλαιο εξετάζει επιλεγμένες αναλυτικές διαδικασίες για τον υπολογισμό των χρόνων ψύξης-κατάψυξης τροφίμων δια συναγωγής με ρεύμα αέρα και γίνονται εφαρμογές για καλύτερη κατανόηση. Στο 3ο Κεφάλαιο καταγράφονται πληροφορίες για τις προϋποθέσεις ψυχρής αποθήκευσης αναλώσιμων τροφίμων και οι πιο σημαντικές εμφανίζονται σε αναλυτικούς πίνακες. Επίσης εξετάζονται οι συνθήκες που πρέπει να επικρατούν για βέλτιστη λειτουργία ενός ψυκτικού θαλάμου. Το 4ο Κεφάλαιο εξετάζει συνοπτικά τη μικροβιολογία των τροφίμων και τα αποτελέσματα των αποφάσεων σχεδιασμού όσο αφορά τη παραγωγή ασφαλών για την ανθρώπινη υγεία τροφίμων. Στο 5ο Κεφάλαιο παρουσιάζεται ο ευρύτερος σχεδιασμός ενός ψυκτικού συγκροτήματος αναλύοντας θέματα από τη χωροθέτηση και εσωτερική-εξωτερική διαμόρφωση κτιριακών εγκαταστάσεων έως και κατασκευαστικά ζητήματα για τη βέλτιστη σφράγιση των θαλάμων. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη λειτουργία και τοποθέτηση των συστημάτων ψύξεως εντός του ψυκτικού συγκροτήματος. Το 6ο Κεφάλαιο περιλαμβάνει μεθόδους υπολογισμού των επιμέρους φορτίων ενός ολικού ψυκτικού φορτίου που οφείλει να καλύψει η ψυκτική εγκατάσταση. el
heal.abstract The purpose of this diploma thesis is to study the food preserving refrigerated chambers and the thermophysical properties of foods. Chapter 1 summarizes prediction methods for estimating thermophysical properties of foods and beverages along with examples. Tables of measured thermophysical property data for various foods and beverages are also provided. Chapter 2 reviews selected procedures available for estimating the air-blast convective cooling and freezing times of foods and beverages. These procedures are followed by examples for deeper understanding. Chapter 3 presents information on storage requirements of many perishable foods that enter the market on a commercial scale. Most of the previous data is tabulated for easier use. Furthermore, the environmental conditions that should be observed for the optimum operation of a refrigerated storage plant are outlined. Chapter 4 briefly discusses the microbiology of foods and the effect of design decisions on the production of safe and wholesome foods. Chapter 5 presents the general design of a refrigerated facility. This includes many issues from location and inner-outer configuration of building to construction methods for the most efficient sealing of the refrigerated chambers. Moreover, the installation and operation of refrigeration systems within the refrigerated facility is analytically discussed. Finally chapter 6 contains load calculating procedures and data for the segments of the total heat load a refrigeration system is to be provided. en
heal.advisorName Κορωνάκη, Ειρήνη el
heal.committeeMemberName Ρογδάκης, Εμμανουήλ el
heal.committeeMemberName Ρακόπουλος, Κωνσταντίνος el
heal.academicPublisher Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Θερμότητας el
heal.academicPublisherID ntua
heal.numberOfPages 200 σ. el
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής