dc.contributor.author | Μπιτσούνης, Θεοφάνης | el |
dc.contributor.author | Bitsounis, Theofanis | el |
dc.date.accessioned | 2016-06-21T10:27:28Z | |
dc.date.available | 2016-06-21T10:27:28Z | |
dc.date.issued | 2016-06-21 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/42777 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.10510 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/gr/ | * |
dc.subject | Μετρήσεις | el |
dc.subject | Αξιολόγηση ενεργειακής επίδοσης | el |
dc.subject | Εξοικονόμηση ενέργειας | el |
dc.title | Τεχνοοικονομική ανάλυση και προτάσεις μείωσης κατανάλωσης ενέργειας σε εγκαταστάσεις επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος | el |
heal.type | bachelorThesis | |
heal.classification | Τεχνοοικονομική ανάλυση | el |
heal.classification | Αξιολόγηση ενεργειακής επίδοσης | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ntua | el |
heal.publicationDate | 2015-10-14 | |
heal.abstract | Η παρούσα διπλωματική εργασία αποτελεί μια αξιολόγηση ενεργειακής επίδοσης σε διαφορετικές εγκαταστάσεις χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος (μαζικής εστίασης) της θυγατρικής εταιρίας Everest A.E. του ομίλου Vivartia, στο Νομό Αττικής. Για την υλοποίησή της δίνεται έμφαση στην συλλογή αξιόπιστων πραγματικών δεδομένων και γίνεται αποτίμηση των αντίστοιχων καταναλώσεων ενέργειας. Μετά τη μελέτη των στοιχείων που σχετίζονται με το ενεργειακό προφίλ των εγκαταστάσεων, γίνονται προτάσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και εξετάζεται η εφαρμογή δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας με κύριο άξονα της λογικής αποφάσεων τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους. | el |
heal.abstract | The present energy consumption due to the building sector constitutes roughly the one third of total consumption in the European Union, causing climatic changes and influencing the world energy market. The energy inspection and evaluation of buildings contribute to the efficient operation of companies, institutions and homes aiming at the improvement of energy behavior, energy and money saving as well as the respect to the environment. A sector that has potential for improvement is the foodservice. Businesses health concern, with particularly high energy consumption because of the load number and their continuous operation. Due to the relatively large number of enterprises health concern in Greece there is a need for optimization and energy saving policies in this area. This thesis is an energy performance evaluation in different facilities areas health concern (foodservice) of the subsidiary Everest AE of Vivartia Group, in Attica. Its realization emphasis on gathering reliable facts and is measuring the corresponding power consumption. After analyzing data related to energy installations profile, made recommendations to improve energy efficiency and assess the implementation of energy saving measures by focusing on decision logic to reduce their operating costs. | en |
heal.advisorName | Δούκας, Χρυσόστομος | el |
heal.committeeMemberName | Ψαρράς, Ιωάννης | el |
heal.committeeMemberName | Ασκούνης, Δημήτριος | el |
heal.committeeMemberName | Δούκας, Χρυσόστομος | el |
heal.academicPublisher | Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικών Βιομηχανικών Διατάξεων και Συστημάτων Αποφάσεων | el |
heal.academicPublisherID | ntua | |
heal.numberOfPages | 132 σ. | el |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: