HEAL DSpace

Οινοποιητική μονάδα στα ορεινά της Λευκάδας

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Γκιόκας, Κωνσταντίνος el
dc.contributor.author Κουκουλιώτη, Κωνσταντίνα el
dc.contributor.author Κωνστάντιος, Νικόλαος el
dc.contributor.author Gkiokas, Konstantinos en
dc.contributor.author Koukoulioti, Konstantina en
dc.contributor.author Konstantios, Nikolaos en
dc.date.accessioned 2016-09-23T09:45:01Z
dc.date.available 2016-09-23T09:45:01Z
dc.date.issued 2016-09-23
dc.identifier.uri https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/43640
dc.identifier.uri http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.12498
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ *
dc.subject Λευκάδα el
dc.subject Εξάνθεια el
dc.subject Κρασί el
dc.subject Οινοποιείο el
dc.subject Παραγωγή el
dc.subject Lefkada en
dc.subject Exanthia en
dc.subject Wine en
dc.subject Winery en
dc.subject Production en
dc.title Οινοποιητική μονάδα στα ορεινά της Λευκάδας el
dc.title Wine making unit in the mountainous region of Lefkada en
dc.contributor.department Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.Τομέας Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού el
heal.type bachelorThesis
heal.classification ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ el
heal.classification ARCHITECTURE en
heal.classificationURI http://data.seab.gr/concepts/ca04d85f54649c53d4d128d9961f9a287d7ed882
heal.classificationURI http://data.seab.gr/concepts/ca04d85f54649c53d4d128d9961f9a287d7ed882
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ntua el
heal.publicationDate 2016-07-14
heal.abstract Η παρούσα διπλωματική μελετά τη δημιουργία ενός σύγχρονου οινοποιείου ως κομμάτι μιας περιήγησης από το παλιό στο νέο. Η οινοποιητική μονάδα με τους κατάλληλους τεχνολογικούς εξοπλισμούς και μηχανήματα για την παραγωγή κρασιού, σχεδιάζεται αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ίδια η φύση. Βασική αρχή σχεδιασμού αποτελεί το βαρυτικό σύστημα (gravity flow system), δηλαδή η μεταφορά του προϊόντος μεταξύ των σταδίων οινοποίησης με τη δύναμη της βαρύτητας και όχι με μηχανικό τρόπο που προκαλεί καταπονήσεις, προσφέροντας στον παραγωγό ποιοτικούς οίνους. Η και ο βορεινός προσανατολισμός προσφέρουν επιπλέον πλεονεκτήματα για τον χώρο της οινοποίησης και δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες σε σταθερό ηλιασμό, αερισμό, υγρασία ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε σταδίου. Επιπλέον υπάρχει πρόβλεψη για τη συλλογή των βρόχινων νερών (μέσω του στεγάστρου) απαραίτητο στοιχείο για την καθαριότητα του χώρου λόγω των αυξημένων αποβλήτων που παράγονται. Το ογκοπλαστικό αποτέλεσμα και η χρήση των υλικών αποτελούν μια σύγχρονη προσέγγιση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Η επιλογή της τοποθεσίας εξυπηρετεί τις ορεινές καλλιέργειες και ταυτόχρονα στοχεύει στην ανάδειξη της βιομηχανικής κληρονομιάς του τόπου, προσεγγίζοντας ένα οινοποιείο του 1930, ένα από τα πρώτα του νησιού. Μια διαδρομή δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ανακαλύψει τις μεθόδους οινοποίησης διαχρονικά, αλλά και να έρθει σε επαφή με την ιστορία του τόπου. Ο υπαίθριος χώρος του παλιού οινοποιείου διαμορφώνεται με χώρο εκδηλώσεων και πλατεία για τον διπλανό οικισμό της Εξάνθειας. el
heal.abstract This thesis is studying the creation of a modern winery as part of a tour from the old to the new. The winemaking unit, which has the appropriate technological equipment and machinery for the production of wine, is designed by exploiting the advantages offered by nature itself. A key design principle is the gravitational system (gravity flow system), meaning the transfer of the product between the winemaking stages with the force of gravity and not mechanically, which caused stresses, allowing the producer to make quality wines. The mountain slope and the northerly orientation offer additional advantages for the wine making unit and create the appropriate conditions at a stable insolation, ventilation, and humidity, depending on the requirements of each stage. In addition there is provision for the collection of rainwater (through the roof) an essential element for the cleanliness of the space due to increased waste produced. The morphological result and the use of materials represent a modern approach to traditional architecture. The choice of location serves the highland crops and also aims at promoting industrial heritage, by being at a short distance of a winery dating back to 1930, one of the first on the island of Lefkada. A path allows the visitor to discover the winemaking methods over time and come into contact with the history of the place. The outdoors of the old winery is designed with an event space and a square for the use of the village of Exanthia. en
heal.advisorName Ησαϊας, Δημήτριος el
heal.advisorName Isaias, Dimitrios en
heal.committeeMemberName Μαρλαντή, Μαρία el
heal.committeeMemberName Αυγερινού-Κολώνια, Σοφία en
heal.committeeMemberName Τερζόγλου, Νικόλαος-Ίων el
heal.committeeMemberName Εφεσίου, Ειρήνη el
heal.committeeMemberName Marlanti, Maria en
heal.committeeMemberName Avgerinou-Kolonias, Sofia en
heal.committeeMemberName Terzoglou, Nikolaos-Ion el
heal.committeeMemberName Efesiou, Irene el
heal.academicPublisher Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών el
heal.academicPublisherID ntua
heal.numberOfPages 37
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα