HEAL DSpace

Ανάλυση του κύκλου ζωής για την παραγωγή σκόνης μίγματος ανθού αραβόσιτου

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Μητροπούλου, Αγγελική el
dc.contributor.author Mitropoulou, Angeliki en
dc.date.accessioned 2016-12-16T13:18:32Z
dc.date.available 2016-12-16T13:18:32Z
dc.date.issued 2016-12-16
dc.identifier.uri https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/44152
dc.identifier.uri http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.13534
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ *
dc.subject Υδατικό αποτύπωμα el
dc.subject Ανθρακικό αποτύπωμα el
dc.subject Ανάλυση κύκλου ζωής el
dc.subject Επεξεργασία τροφίμων el
dc.subject Σκόνη μίγματος ανθού αραβόσιτου el
dc.subject Food process en
dc.subject Water footprint en
dc.subject Carbon footprint en
dc.subject Life cycle analysis en
dc.subject Production of cream en
dc.title Ανάλυση του κύκλου ζωής για την παραγωγή σκόνης μίγματος ανθού αραβόσιτου el
heal.type bachelorThesis
heal.classification Περιβάλλον el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ntua el
heal.publicationDate 2016-10-03
heal.abstract Εφαρμόζεται η ανάλυση κύκλου ζωής στην παραγωγή της σκόνης μίγματος ανθού αραβοσίτου έχοντας ως όρια της ανάλυσης το σύνολο παραγωγής των συστατικών της και υλικών συσκευασίας όσο και της ίδιας της σκόνης. Παρουσιάζονται κ σχολιάζονται τα αποτελέσματα, γνωρίζοντας την συνεισφορά του κάθε συστατικού και υλικού στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. el
heal.abstract At first, there is an introduction of a product’s life cycle analysis, history life and then the ISO 1404-14044 horoughly analysis of. Then, the concept of water’s footprint and the discrimination, occurs in three types (green, blue and gray), the importance of the applications of interest and manner of calculation. Next comes the concept of carbon footprint and it is analyzed the distinction of the three most important greenhouse gases (CH4, CO2, NO2). It is described the Kyoto treaty on the carbon footprint and the method of its calculation. In the third chapter are presented, the components of the cream (flour, sugar, milk powder, dextrose) and packaging materials (paper, plastic) and a brief description. Of the above Life cycle analysis is carried out at the production of each component separately studying each time the stage of production and carbonate and water footprint of eachstage. There are thoroughly analyzed the stages of production and their contribution to the final foot prints. Finally, life cycle analysis is applied to the production of cream having as limits the analysis of the total production and packaging materials and as much as the same cream’s. They are presented and discussed the results, knowing the contribution of each component and material in the environmental impacts. en
heal.advisorName Χαραλάμπους, Αικατερίνη el
heal.committeeMemberName Κέκος, Δημήτριος el
heal.committeeMemberName Λοϊζίδου - Μαλαμή, Μαρία el
heal.academicPublisher Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών el
heal.academicPublisherID ntua
heal.numberOfPages 104 σ. el
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα