dc.contributor.author | Μητροπούλου, Αγγελική | el |
dc.contributor.author | Mitropoulou, Angeliki | en |
dc.date.accessioned | 2016-12-16T13:18:32Z | |
dc.date.available | 2016-12-16T13:18:32Z | |
dc.date.issued | 2016-12-16 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/44152 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.13534 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ | * |
dc.subject | Υδατικό αποτύπωμα | el |
dc.subject | Ανθρακικό αποτύπωμα | el |
dc.subject | Ανάλυση κύκλου ζωής | el |
dc.subject | Επεξεργασία τροφίμων | el |
dc.subject | Σκόνη μίγματος ανθού αραβόσιτου | el |
dc.subject | Food process | en |
dc.subject | Water footprint | en |
dc.subject | Carbon footprint | en |
dc.subject | Life cycle analysis | en |
dc.subject | Production of cream | en |
dc.title | Ανάλυση του κύκλου ζωής για την παραγωγή σκόνης μίγματος ανθού αραβόσιτου | el |
heal.type | bachelorThesis | |
heal.classification | Περιβάλλον | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ntua | el |
heal.publicationDate | 2016-10-03 | |
heal.abstract | Εφαρμόζεται η ανάλυση κύκλου ζωής στην παραγωγή της σκόνης μίγματος ανθού αραβοσίτου έχοντας ως όρια της ανάλυσης το σύνολο παραγωγής των συστατικών της και υλικών συσκευασίας όσο και της ίδιας της σκόνης. Παρουσιάζονται κ σχολιάζονται τα αποτελέσματα, γνωρίζοντας την συνεισφορά του κάθε συστατικού και υλικού στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. | el |
heal.abstract | At first, there is an introduction of a product’s life cycle analysis, history life and then the ISO 1404-14044 horoughly analysis of. Then, the concept of water’s footprint and the discrimination, occurs in three types (green, blue and gray), the importance of the applications of interest and manner of calculation. Next comes the concept of carbon footprint and it is analyzed the distinction of the three most important greenhouse gases (CH4, CO2, NO2). It is described the Kyoto treaty on the carbon footprint and the method of its calculation. In the third chapter are presented, the components of the cream (flour, sugar, milk powder, dextrose) and packaging materials (paper, plastic) and a brief description. Of the above Life cycle analysis is carried out at the production of each component separately studying each time the stage of production and carbonate and water footprint of eachstage. There are thoroughly analyzed the stages of production and their contribution to the final foot prints. Finally, life cycle analysis is applied to the production of cream having as limits the analysis of the total production and packaging materials and as much as the same cream’s. They are presented and discussed the results, knowing the contribution of each component and material in the environmental impacts. | en |
heal.advisorName | Χαραλάμπους, Αικατερίνη | el |
heal.committeeMemberName | Κέκος, Δημήτριος | el |
heal.committeeMemberName | Λοϊζίδου - Μαλαμή, Μαρία | el |
heal.academicPublisher | Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών | el |
heal.academicPublisherID | ntua | |
heal.numberOfPages | 104 σ. | el |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: