dc.contributor.author | Καλογιάννης, Νικόλαος | el |
dc.contributor.author | Kalogiannis, Nikolaos | en |
dc.date.accessioned | 2017-03-20T07:51:11Z | |
dc.date.issued | 2017-03-20 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/44652 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.6167 | |
dc.description | Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο--Μεταπτυχιακή Εργασία. Διεπιστημονικό-Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) “Περιβάλλον και Ανάπτυξη" | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ | * |
dc.subject | Απόβλητα τροφίμων | el |
dc.subject | Ξήρανση βιοαποβλήτων | el |
dc.subject | Μέθοδοι επεξεργασίας βιοαποβλήτων | el |
dc.subject | Φυσικοχημικά χαρατηριστικά αποβλήτων τροφίμων | el |
dc.subject | Πολυκριτηριακή ανάλυση | el |
dc.subject | Food waste | en |
dc.subject | Food waste drying | el |
dc.subject | Wastewater characterstics | el |
dc.subject | MCA analysis | el |
dc.title | Επεξεργασία βιοαποβλήτων με τη μέθοδο της ξήρανσης και εφαρμογή σε επίπεδο Δήμων | el |
dc.title | Qualitative and quantitative analysis of foodwaste drying products | |
heal.type | masterThesis | |
heal.classification | ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ | el |
heal.classificationURI | http://data.seab.gr/concepts/90f42a31eb7ca90cefd62816cbbccc43d69f5b61 | |
heal.dateAvailable | 2018-03-19T22:00:00Z | |
heal.language | el | |
heal.access | embargo | |
heal.recordProvider | ntua | el |
heal.publicationDate | 2016-11-07 | |
heal.abstract | Το αντικείμενο της εν λόγω εργασίας αφορά στη διαχείριση, επεξεργασία και αξιοποίηση των βιοαποβλήτων (εφεξής ΒΑ) με τη μέθοδο της ξήρανσης και στην εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου σε επίπεδο δήμων. Στόχος για τη συγκεκριμένη εργασία αποτέλεσε η ποσοτική αλλά κυρίως η ποιοτική αξιολόγηση των προϊόντων της ξήρανσης, ως κύριες παράμετροι που καθορίζουν μια ενδεχόμενη χρήση καθώς και τον τρόπο εφαρμογής της μεθόδου αυτής σε ευρύτερη κλίμακα. Για τις ανάγκες της εργασίας πραγματοποιήθηκαν έξι (6) δοκιμές ξήρανσης αποβλήτων τροφίμων. Τα συγκεκριμένα προς επεξεργασία ΒΑ, προέρχονταν από το δήμο Παπάγου – Χολαργού, του νομού Αττικής και η συλλογή τους πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του δήμου στα πλαίσια του ερευνητικού, συγχρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. προγράμματος, με την ονομασία «Waste2Bio». Η διαδικασία που ακολουθήθηκε περιελάμβανε, σε πρώτο στάδιο, τη συλλογή των βιοαποβλήτων από τον δήμο Παπάγου – Χολαργού και την επεξεργασία αυτών με τη μέθοδο της ξήρανσης. Σε δεύτερο στάδιο πραγματοποιήθηκε συλλογή και αναλύσεις επί των στερεών και υγρών προϊόντων της ξήρανσης. Η δειγματοληψία των υγρών κλασμάτων πραγματοποιήθηκε για κάθε ώρα λειτουργίας του ξηραντήρα και για τις έξι (6) δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν. Τέλος, ακολούθησε συγκριτική αξιολόγηση μεταξύ όλων των ευρέως διαδεδομένων μεθόδων επεξεργασίας ΒΑ, συμπεριλαμβανομένης και της μεθόδου της ξήρανσης, με στόχο την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την ιεράρχηση των μεθόδων αυτών και τον προσδιορισμό της ευνοϊκότερης για διάφορα σενάρια. Για τη συγκριτική αξιολόγηση τέθηκαν κριτήρια που αφορούν στην κοινωνία, στην οικονομία και στο περιβάλλον. Για τον προσδιορισμό της άποψης της κοινωνίας για θέματα διαχείρισης ΒΑ, διεξήχθη έρευνα με χρήση ερωτηματολογίου, που συντάχθηκε αποκλειστικά για αυτό το σκοπό.Το ερωτηματολόγιο απάντησαν δύο ομάδες πολιτών. Κύρια διαφορά τους η συμμετοχή τους σε προγράμματα διαχείρισης απορριμμάτων κατά το παρελθόν. Τα αποτελέσματα των πειραματικών διαδικασιών της ξήρανσης καθώς και της συγκριτικής αξιολόγησης παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. | el |
heal.advisorName | Λοϊζίδου, Μαρία | el |
heal.committeeMemberName | Χαραλάμπους, Αικατερίνη | el |
heal.committeeMemberName | Κορωναίος, Χριστοφής | el |
heal.committeeMemberName | Λοϊζίδου, Μαρία | el |
heal.academicPublisher | Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών | el |
heal.academicPublisherID | ntua | |
heal.numberOfPages | 251 σ. | en |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: