dc.contributor.author | Χασκοπούλου, Μαργαρίτα | el |
dc.contributor.author | Chaskopoulou, Margarita | en |
dc.date.accessioned | 2018-11-22T09:20:41Z | |
dc.date.available | 2018-11-22T09:20:41Z | |
dc.date.issued | 2018-11-22 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/48067 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.16158 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ | * |
dc.subject | Αρκτική | el |
dc.subject | Αλιεία | el |
dc.subject | Τουρισμός | el |
dc.subject | Αειφορία | el |
dc.subject | Νορβηγία | el |
dc.subject | Βάρντοε | el |
dc.subject | Arctic | en |
dc.subject | Fishing | en |
dc.subject | Tourism | en |
dc.subject | Sustainability | en |
dc.subject | Vardoe | en |
dc.subject | Norway | en |
dc.title | Cod is Great | el |
dc.title | Cod is Great | en |
dc.contributor.department | Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού | el |
heal.type | bachelorThesis | |
heal.secondaryTitle | Sustaining the fishing communities in High North | en |
heal.secondaryTitle | Ενισχύοντας τις αλιευτικές κοινότητες της Αρκτικής | el |
heal.classification | Αρχιτεκτονική | el |
heal.classification | Architecture | en |
heal.classificationURI | http://data.seab.gr/concepts/ca04d85f54649c53d4d128d9961f9a287d7ed882 | |
heal.classificationURI | http://data.seab.gr/concepts/ca04d85f54649c53d4d128d9961f9a287d7ed882 | |
heal.language | el | |
heal.access | campus | |
heal.recordProvider | ntua | el |
heal.publicationDate | 2018-07-12 | |
heal.abstract | Η συγκεκριμένη διπλωματική εργασία διαπραγματεύεται τον εναλλακτικό τουρισμό ως εργαλείο ενίσχυσης των μικρών αλιευτικών κοινοτήτων της Αρκτικής έναντι της προοπτικής εξάπλωσης των εξορύξεων πετρελαίου.Με βάση τις αρχές του αγρο-τουρισμού και την νορβηγική παράδοση στον αλιευτικό τουρισμό, σχεδιάστηκαν εγκαταστάσεις όπου οι τουρίστες και οι ντόπιοι συμμετέχουν μαζί στην επεξεργασια των αλιευμάτων με παραδοσιακές μεθόδους. Έτσι, οι επισκέπτες εξοικειώνονται με την ζωή στην Αρκτική και τις τοπικές παραδόσεις, ενώ οι ντόπιοι μεταφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, προωθώντας έμμεσα τη σημασία της προστασίας του εύθραστου αρκτικού περιβάλλοντος.Το έργο τοποθετειται στους δυο κυματοθραύστες του λιμανιού στρεφόμενο προς το βορρά ως σύμβολο ενίσχυσης της περιβαλλοντικής συνείδησης.Ο δυικός χαρακτήρας του σεναρίου εκφράζεται σχεδιαστικά στην δημιουργία δυο διαφορετικών συγκροτημάτων. Στον δυτικό κυματοθραύστη συναντάμε χώρους που απευθύνονται στους τουρίστες (ξενώνας, καφετέρια, σάουνα) ενώ στον ανατολικο στεγάζονται οι χώροι της αλιευτικής κοινότητας (εργοστάσιο επεξεργασίας αλιευμάτων, σχολή μαγειρικής, ψαραγορά, εστιατόριο) | el |
heal.abstract | The project aims at supporting the small fishing communities in the High North by providing an alternative form of development and income generation versus the possibility of expansion of oil drilling, through a sustainable tourism. The city of Vardoe is a traditional settlement where the last years the fishing industry is declining.The project, based on the principals of agro- tourism and in relation to the traditional Norwegian fishing tourism, creates the infrastructures where both tourists and locals can participate in the processing of fish with traditional methods. The tourists can participate in the process and help the locals while experience the traditional way of life in the arctic community.The project is located at the harbor' s breakwaters facing north as a symbolic gesture towards environmental consciousness and as a means to revitalize that area of the city. The dual character of the concept that involves both tourists and locals is expressed in the design of two different building complexes, one on each breakwater. So while on the west pier are located mainly the touristic infrastructure (hostel, cafe, sauna), on the east pier the complex hosts all activities related to fishing ( fish factory, fish market, cooking school, restaurant). | en |
heal.advisorName | Ζαχαριάδης, Ιωάννης | el |
heal.advisorName | Βασιλάτος, Παναγιώτης | el |
heal.advisorName | Zachariadis, Ioannis | en |
heal.advisorName | Vasilatos, Panayotis | en |
heal.committeeMemberName | Αγγελής, Γιώργος | el |
heal.committeeMemberName | Aggelis, Giorgos | en |
heal.committeeMemberName | Μέλισσας, Δημήτριος | el |
heal.committeeMemberName | Melissas, Dimitrios | en |
heal.committeeMemberName | Εφεσίου, Ειρήνη | el |
heal.committeeMemberName | Efesiou, Irene | el |
heal.committeeMemberName | Ζαφειρόπουλος, Θεόδωρος | el |
heal.committeeMemberName | Zafeiropoulos, Theodoros | en |
heal.academicPublisher | Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών | el |
heal.academicPublisherID | ntua | |
heal.numberOfPages | 90 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: