HEAL DSpace

Στρατηγικές επιχειρήσεων που άντεξαν στην κρίση - Κλάδοι Τροφίμων και Κατασκευών

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Αδαμόπουλος, Βασίλειος el
dc.date.accessioned 2019-05-20T08:41:49Z
dc.date.available 2019-05-20T08:41:49Z
dc.date.issued 2019-05-20
dc.identifier.uri https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/48781
dc.identifier.uri http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.9406
dc.rights Default License
dc.subject Στρατηγική el
dc.subject Τροφιμα el
dc.subject Κατασκευαστικός κλάδος el
dc.subject Αντοχή επιχείρησης el
dc.subject Κρίση el
dc.subject Strategy en
dc.subject Food industries el
dc.subject Resilience el
dc.subject Crisis el
dc.subject Constructions el
dc.title Στρατηγικές επιχειρήσεων που άντεξαν στην κρίση - Κλάδοι Τροφίμων και Κατασκευών el
dc.contributor.department Athens MBA el
heal.type masterThesis
heal.classification Στρατηγική Επιχειρήσεων el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ntua el
heal.publicationDate 2019-02-25
heal.abstract Υπήρξαμε και υπάρχουμε όλοι μας μάρτυρες της μεγαλύτερης οικονομικής ύφεσης της σύγχρονης ιστορίας. Από το 2008 και μετά η οικονομική κρίση που ξέσπασε στην Ε.Ε. και όχι μόνο επηρέασε σημαντικά τη χώρα μας, την οικονομία της και τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων της. Τα χρόνια που μεσολάβησαν, πολλές επιχειρήσεις κατάφεραν να αντέξουν και να ξεφύγουν από την παρακμή (άλλες με μεγαλύτερη επιτυχία και άλλες με μικρότερη) και φυσικά πολλές δεν τα κατάφεραν ποτέ. Η ικανότητα αυτών που να μπορέσουν να δραπετεύσουν ή και ακόμα καλύτερα να μην επηρεαστούν από την παρακμή που επικράτησε αποτελεί έναν από τους ορισμούς της αντοχής (Resilience) των επιχειρήσεων. Αντικείμενο της μελέτης αποτελεί η παρακολούθηση επιχειρήσεων δύο κλάδων, που τα οικονομικά τους δεδομένα αποδεικνύουν αντοχή μέσα στα χρόνια της κρίσης υπό τη μορφή ανάκαμψης ύστερα από κάποια χρόνια παρακμής και συρρίκνωσης των κερδών τους. Η ανάκαμψη αυτή υποδηλώνει πως οι οργανισμοί εφάρμοσαν κάποιες στρατηγικές ώστε να εξοικονομήσουν, να διαφοροποιηθούν, να καινοτομήσουν, να χρηματοδοτηθούν ή επιδοτηθούν, ώστε να επιτύχουν την αντοχή και την αντίσταση στην κρίση που επικράτησε γύρω τους αλλά και στο εσωτερικό τους. Φυσικά και όλες οι στρατηγικές δεν αποδείχθηκαν το ίδιο αποτελεσματικές, γι’ αυτό και τα αποτελέσματα κάποιων επιχειρήσεων είναι ικανοποιητικότερα από άλλων. Οι κλάδοι που θα μελετηθούν είναι των τροφίμων και των κατασκευών σε εγχώριο επίπεδο. el
heal.abstract All of us have witnessed the greatest economic downturn in modern history. Since 2008, the financial crisis that erupted in the EU, and not only, affected significantly our country, its economy and its businesses activities. In the past years, many businesses have managed to withstand and escape the decline (more or less successfully) and of course many have never managed to get through. The ability of those who can escape, or even better, not to be affected by the decline that has prevailed is one of the definitions of business resilience. The subject of the study is the monitoring of enterprises among two sectors, whose financial data indicate resilience in the years of the crisis in the form of a recovery after some years of decline and shrink of their profits. This recovery suggests that organizations have implemented strategies to save, diversify, innovate, finance or subsidize in order to achieve resistance and resilience to the crisis that prevailed around and inside them, as well. Of course, not all of the strategies have proved to be as effective, so the results of some businesses are less satisfactory than others. The sectors that will be studied are food and construction at the domestic level. en
heal.advisorName Λιούκας, Σπυρίδων el
heal.committeeMemberName Βουδούρη, Ειρήνη el
heal.committeeMemberName Σπανός, Ιωάννης el
heal.academicPublisher Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών el
heal.academicPublisherID ntua
heal.numberOfPages 84
heal.fullTextAvailability true


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής