HEAL DSpace

Κέντρο προώθησης και διάχυσης της Τηνιακής γαστρονομίας

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Σιώτου, Ξένη el
dc.contributor.author Siotou, Xeni en
dc.date.accessioned 2020-05-07T11:23:09Z
dc.date.available 2020-05-07T11:23:09Z
dc.identifier.uri https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/50413
dc.identifier.uri http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.18111
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα *
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα *
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ *
dc.subject Εναλλακτικός τουρισμός el
dc.subject Γαστρονομία el
dc.subject Τήνος el
dc.subject Εκπαιδευτικό κέντρο el
dc.subject Σχολή γαστρονομίας el
dc.subject Χώρα Τήνου el
dc.subject Πρωτογενής τομέας el
dc.subject Γεωργία el
dc.subject Alternative tourism en
dc.subject Gastronomy en
dc.subject Tinos en
dc.subject Educational center en
dc.subject School of gastronomy en
dc.subject Culinary school en
dc.subject Tinos Chora en
dc.subject Primary sector en
dc.subject Agriculture en
dc.subject Cyclades en
dc.subject Κυκλάδες el
dc.title Κέντρο προώθησης και διάχυσης της Τηνιακής γαστρονομίας el
dc.title Center for the promotion and education of gastronomy in Tinos en
dc.title Centre pour la promotion et l'éducation de la gastronomie à Tinos fr
heal.type bachelorThesis
heal.classification Αρχιτεκτονική el
heal.classification Architecture en
heal.language el
heal.access campus
heal.recordProvider ntua el
heal.publicationDate 2020-02-20
heal.abstract Επιθυμώντας κάποιος να έρθει σε επαφή με τον πολιτισμό ενός τόπου, είναι σημαντικό να ανακαλύψει και τις γαστρονομικές του συνήθειες. Μία από τις βάσεις της τοπικής γαστρονομίας είναι η καλλιέργεια, η οποία με τη σειρά της καθορίζεται από το έδαφος, το κλίμα και την ανθρώπινη ενασχόληση και αγωνία. Μέσα από αυτή τη συνθήκη, θέλησα να προσφέρω στον επισκέπτη της Τήνου, τον τόπο καταγωγής μου, τα μέσα για μια περαιτέρω προσέγγιση του νησιού. Μία προσέγγιση στα πλαίσια του εναλλακτικού τουρισμού, ο οποίος στοχεύει στην αληθινή γνωριμία του τόπου προορισμού από τον ταξιδιώτη, μέσω της συμμετοχής και εμπειρίας των τοπικών αξιών και δραστηριοτήτων. Έτσι, αυτή η εργασία πραγματεύεται την ανάπτυξη ενός εκπαιδευτικού κέντρου γαστρονομίας με επίκεντρο την καλλιέργεια, στη χώρα της Τήνου. Ένα κέντρο που νοηματικά στέκεται ανάμεσα στους δύο μεγάλους πόλους του νησιού. Από τη μία, την εκκλησία της Παναγίας στη χώρα και από την άλλη, τη σχολή και μουσείο μαρμαροτεχνίας στον Πύργο. Ακόμη, το κέντρο αναπτύσσεται στο δυτικό όριο της πόλης, περιοχή που είναι υπό ανάπτυξη και σε μικρή απόσταση από το λιμάνι. Δηλαδή, βρίσκεται στο όριο πόλης - ενδοχώρας, λειτουργώντας ως ενδιάμεσος σταθμός στην πορεία των αγαθών από την ύπαιθρο προς την πόλη. el
heal.abstract When someone desires to come close to the culture of a place, one of the things they need to discover is its people’s gastronomic habits. Agriculture is one of the foundations of local gastronomy and it is defined by the terrain, the climate and of course human activity. Having this as a given, I desired that the visitor of Tinos island, my place of origin, would be given the means for a better approach of local culture. An alternative tourism approach, which aims to provide the traveller with a true knowledge of the place of destination, through the involvement and experience of local values and activities. Therefore, this thesis is about the development of a centre for the promotion and education of gastronomy in the town of Tinos, focusing on agriculture. This centre conceptually stands between the two strong poles of the island. In one hand, there is the Church of Virgin Mary, famous throughout Greece, and on the other hand the School and Museum of Marble in Pyrgos. Furthermore, the educational centre is located at the western outskirts of the town, an area under development and also near the port of Tinos. In other words, it lies on the boundary between the town and the hinterland of the island, operating as an intermediate station in the route of rural goods to the town. en
heal.advisorName Ζαχαριάδης, Ιωάννης el
heal.advisorName Zachariadis, Ioannis en
heal.committeeMemberName Κουτσουμπός, Λεωνίδας el
heal.committeeMemberName Koutsoumpos, Leonidas en
heal.committeeMemberName Μάρκου, Μαρία el
heal.committeeMemberName Markou, Maria en
heal.committeeMemberName Ντάφλος, Κωνσταντίνος el
heal.committeeMemberName Daflos, Kostas en
heal.committeeMemberName Κατσαρός, Μιλτιάδης el
heal.committeeMemberName Katsaros, Miltiadis en
heal.academicPublisher Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών el
heal.academicPublisherID ntua
heal.numberOfPages 100
heal.fullTextAvailability false


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα