dc.contributor.author |
Βασιλάτου, Ανδριάνα
|
el |
dc.contributor.author |
Ντόλογλου, Ηλέκτρα
|
el |
dc.contributor.author |
Παπαδόπουλος, Γεράσιμος
|
el |
dc.contributor.author |
Vasilatou, Andriana
|
en |
dc.contributor.author |
Ntologlou, Ilektra
|
en |
dc.contributor.author |
Papadopoulos, Gerasimos
|
en |
dc.date.accessioned |
2020-09-18T06:55:50Z |
|
dc.date.available |
2020-09-18T06:55:50Z |
|
dc.identifier.uri |
https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/51097 |
|
dc.identifier.uri |
http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.18795 |
|
dc.rights |
Default License |
|
dc.subject |
Κεφαλονιά |
el |
dc.subject |
Οινοποιείο |
el |
dc.subject |
Ελαιοτριβείο |
el |
dc.subject |
Εγκαταλελειμμένος οικισμός |
el |
dc.subject |
Φάρσα |
el |
dc.subject |
Kefalonia island |
en |
dc.subject |
Farsa village |
el |
dc.subject |
Winery |
el |
dc.subject |
Olive oil |
el |
dc.subject |
Abandoned village |
el |
dc.title |
Γη της μνήμης |
el |
dc.title |
Terra memorabilis |
en |
dc.contributor.department |
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού. Διπλωματική Εργασία. |
el |
heal.type |
bachelorThesis |
|
heal.secondaryTitle |
Κέντρο οινοπαραγωγής και ελαιοπαραγωγής στον οικισμό των παλιών Φάρσων Κεφαλονιάς |
el |
heal.secondaryTitle |
Center of wine and oil production in old Farsa, Kefalonia |
en |
heal.classification |
Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός |
el |
heal.classification |
Ένταξη |
el |
heal.classification |
Architectural Design |
en |
heal.classification |
Integration |
el |
heal.language |
el |
|
heal.language |
en |
|
heal.access |
free |
|
heal.recordProvider |
ntua |
el |
heal.publicationDate |
2020-07-10 |
|
heal.abstract |
Η παρούσα διπλωματική εργασία αποτελεί συνέχεια της διάλεξής μας: «Θραύσματα του παρελθόντος», κατά την οποία μελετήσαμε τον οικισμό των παλιών Φάρσων Κεφαλονιάς, έναν από τους ελάχιστους που επιβίωσαν μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το νησί το 1953.
Πρόκειται για το σχεδιασμό ενός κέντρου οινοπαραγωγής και ελαιοπαραγωγής στον εγκαταλελειμμένο οικισμό. Το κέντρο αυτό θα γίνει η βάση για ένα ενιαίο δίκτυο τοπικής παραγωγής που θα συνδέει όλες τις μικρές μονάδες οίνου και λαδιού στην Κεφαλονιά. Επιπλέον, προβλέπεται να είναι επισκέψιμο από το κοινό, καθώς και να αναβαθμίσει το επίπεδο σπουδών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Αργοστόλι με τη παροχή επιπλέον εγκαταστάσεων. Ταυτόχρονα, στοχεύει στην ενίσχυση της οικονομίας του τόπου μέσω του πρωτογενούς τομέα απασχόλησης, την προώθηση του τουρισμού και την ανάδειξη της μακροχρόνιας παράδοσης του νησιού στο λάδι και το κρασί.
Κύριος στόχος ήταν η δημιουργία μιας ευθύγραμμης πορείας κατά μήκος του συγκροτήματος, στην οποία θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της παραγωγικής διαδικασίας από τον επισκέπτη. Η διαδρομή συνεχίζει οδηγώντας τον επισκέπτη στους κοινόχρηστους χώρους. Η διαμόρφωση ενός υπαίθριου χώρου εκατέρωθεν της διαδρομής μπορεί να αξιοποιηθεί για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων.
Παράλληλα με το κτηριακό συγκρότημα, μέρος της πρότασης αποτελεί και η διαμόρφωση μιας υπαίθριας αγοράς στον πυρήνα του παλιού οικισμού με σκοπό την προώθηση των τοπικών προϊόντων του νησιού από τους ανεξάρτητους τοπικούς παραγωγούς. |
el |
heal.abstract |
The present diploma thesis is a continuation of our thesis entitled “Fragments of the past”, during which we studied the old Farsa village, one of the few who survived the earthquake of 1953 that devastated the island of Kefalonia.
The project is about designing a center of wine and olive oil production in the abandoned village. This center will be the basis of a single local production network, which will connect all the small production units of the island. In addition, it is planned to be accessible to the public all year round, as well as to upgrade the level of studies of the department of Food Technology of the Ionian University by providing additional facilities. At the same time, it aims to strengthen the local economy through the primary employment sector, the promotion of tourism and the highlighting of the long-term tradition of the island in olive oil and wine.
Our main goal was to create a straight path along the complex, in which there will be the possibility of watching the production process by the visitor. This path continues leading the visitor to the common areas. The configuration of an outdoor space on both sides of the path can be used for hosting events.
Along with the building complex, part of the proposal is the formation of an open-air market in the core of the old village in order to promote local products of the island by independent local producers. |
en |
heal.advisorName |
Λάββα, Ρίβα |
el |
heal.advisorName |
Γυφτόπουλος, Σταύρος |
el |
heal.advisorName |
Lava, Riva |
en |
heal.advisorName |
Gyftopoulos, Stavros |
en |
heal.academicPublisher |
Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών |
el |
heal.academicPublisherID |
ntua |
|
heal.fullTextAvailability |
false |
|