HEAL DSpace

Κέντρο Αναρρίχησης στο Ναύπλιο

DSpace/Manakin Repository

Show simple item record

dc.contributor.author Αγγελάκη, Ευγενία Μακρίνα el
dc.contributor.author Angelaki, Evgenia Makrina en
dc.contributor.author Στογιάννος, Δημήτριος el
dc.contributor.author Stogiannos, Dimitrios en
dc.contributor.author Τρίκκα, Χαρίκλεια el
dc.contributor.author Trikka, Charikleia en
dc.date.accessioned 2020-09-21T07:55:34Z
dc.date.available 2020-09-21T07:55:34Z
dc.identifier.uri https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/51109
dc.identifier.uri http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.18807
dc.rights Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/gr/ *
dc.subject Ναύπλιο el
dc.subject Αναρρίχηση el
dc.subject Κέντρο el
dc.subject Παραλία el
dc.subject Beach en
dc.subject Climbing en
dc.subject Center en
dc.subject Nafplio en
dc.title Κέντρο Αναρρίχησης στο Ναύπλιο el
dc.title High by the beach : climbing center in Nafplio en
heal.type bachelorThesis
heal.classification Architecture el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ntua el
heal.publicationDate 2020-02-20
heal.abstract Η διπλωματική πραγματεύεται ένα κέντρο αναρρίχησης στο Ναύπλιο, σε ένα βραχώδες τοπίο δίπλα στη θάλασσα, το οποίο συνδέεται εξωτερικά με υπάρχουσες αναρριχητικές πίστες. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει έναν δομημένο εξωτερικό χώρο μαζικής εκτόνωσης, ένα ‘μπαλκόνι’ στη φύση, μία ήπια διαμόρφωση του τοπίου και ολοκληρώνεται με μία μονάδα καταλυμάτων για τους εκδρομείς/ αναρριχητές . H αντιστικτική σχέση των δυο πλευρών του Ναυπλίου, της εσωστρεφής πόλης και της άγονης Ακροναυπλίας μας ενέπνευσε να ασχοληθούμε με την μοναδική πεζή διαδρομή που τις συνδέει. .Όντας παρατηρητές της έντονης δραστηριότητας της αναρρίχησης κατά μήκος αυτής της διαδρομής, αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της. Στιγμιαία στην παραλία Νεράκι , η τομή του τοπίου αποτελείται από μια ορθή γωνία που ορίζεται από έναν βράχο και την θάλασσα. Την αναρρίχηση με τρεις αναρριχητικούς τομείς και πολλαπλές διαδρομές και το μπάνιο. Στην αλληλοτομία αυτών, τοποθετείται η πρόταση. Ο σκοπός ήταν να εκφράσουμε τον εσωστρεφή χαρακτήρα του Ναυπλίου, αντιστικτικά με μία εξωστρεφή σχέση που θα έχει μία παρέμβαση με την φύση και τη θάλασσα. Το κατακόρυφο επίπεδο, εκφράζεται ως ένα τοιχείο από μπετόν και που αποτελεί μία “δεύτερη επιδερμίδα” στον βράχο. Ο ενδιάμεσος χώρος φωλιάζει τη λειτουργία της αναρρίχησης και συνδέεται εξωτερικά με τις υπάρχουσες αναρριχητικές διαδρομές. Το οριζόντιο επίπεδο, εκφράζεται ως μία υπερυψωμένη πλάκα από μπετόν που εισχωρεί στον ενδιάμεσο χώρο. Η ελεύθερη κίνηση και περιπλάνηση ανεξαρτήτως ιδιότητας σε όλα τα επίπεδα ήταν βασική επιδίωξη στον σχεδιασμό για να συνδυαστεί η ειδική χρήση της παρέμβασης με τον δημόσιο χαρακτήρα της. Η παρέμβαση είναι μια συνομιλία της φύσης με την ανθρώπινη παρέμβαση. el
heal.abstract The Thesis revolves around the design of a climbing center in Nafplio, in a rocky landscape next to the sea, connected with an exterior existing natural climbing track on site. An exterior gathering area is added as an extension to the main unit. The design includes a mild outdoor landscaping and an accommodation unit. This juxtaposition of the two sides of Nafplio, the inner city and the sterile Akronafplia inspired us to occupy with this big linear pedestrian path. That connects them. We decided to focus on the activity of climbing that occurs on the impressive rocks on the side of the coastal road, an activity that is highly active in the area . Near the small beach of Neraki, we discovered that the double activity of swimming and climbing occures in the same spot. In this node of functions, the proposal is placed. The purpose was to express this introvert character of the town with the surrounding landscape, as a counterpoint with an extrovert relationship that a possible proposal would have with sea and nature, in order to redefine the “balance” in the area .The vertical plane , it is expressed as a vertical concrete wall, slightly tilted towards the rock. The space in between, is nesting the function of climbing, additionally to the exterior existing climbing track. The horizontal plane is expressed as a levitated concrete slab that penetrates the in-between space, a structured space of gathering. Free movement and wandering regardless of status at all levels was a key goal in the design to combine the special use of the intervention with its public character. The intervention is a conversation between nature and human intervention… en
heal.advisorName Ανδριανόπουλος, Τηλέμαχος el
heal.advisorName Andrianopoulos, Tilemachos en
heal.advisorName Βασιλάτος, Παναγιώτης el
heal.advisorName Vasilatos, Panagiotis en
heal.academicPublisher Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών el
heal.academicPublisherID ntua
heal.fullTextAvailability false


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα Except where otherwise noted, this item's license is described as Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα