dc.contributor.author | Γκοτζιαμάνη, Ιωάννα | el |
dc.contributor.author | Gkotziamani, Ioanna | en |
dc.date.accessioned | 2020-10-12T09:37:36Z | |
dc.date.available | 2020-10-12T09:37:36Z | |
dc.identifier.uri | https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/51392 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.19090 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/gr/ | * |
dc.subject | Θερμοκήπιο | el |
dc.subject | Εξοπλισμός | el |
dc.subject | Κατασκευή | el |
dc.subject | Συνθήκες καλλιέργειας | el |
dc.subject | Greenhouse | en |
dc.subject | Equipment | en |
dc.subject | Construction | en |
dc.subject | Cultivation conditions | en |
dc.title | Σχεδιασμός και αξιολόγηση θερμοκηπίων | el |
heal.type | bachelorThesis | |
heal.classification | ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ntua | el |
heal.publicationDate | 2020-07-15 | |
heal.abstract | Αρχικά προσδιορίστηκαν τα προϊόντα ενδιαφέροντος τα οποία είναι η τομάτα, το αγγούρι και η πιπεριά. Από βιβλιογραφική έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν οι άριστες συνθήκες καλλιέργειας ως προς τη θερμοκρασία, τη σχετική υγρασία, το διοξείδιο του άνθρακα και το νερό του εδάφους. Αφότου αναλύθηκαν οι συνθήκες περιγράφηκε ο μηχανολογικός εξοπλισμός για την δημιουργία των ιδανικών συνθηκών. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η μελέτη της περίπτωσης ενός θερμοκηπίου δέκα στρεμμάτων στην πόλη της Ιεράπετρας στην Κρήτη. Βάση των χαρακτηριστικών της κατασκευής του, ερευνήθηκε και επιλέχθηκε ο κατάλληλος εξοπλισμός ως προς τις διαστάσεις, την ισχύ, το κόστος, τις ώρες λειτουργίας. Αναζητήθηκε εξοπλισμός ώστε να αποδόσει η θερμοκηπιακή μονάδα στο μέγιστο. Στη συνέχεια ακολούθησε η οικονομική αξιόλογηση του σχεδιασμού. Υπολογίστηκαν το συνολικό κόστος της επενδυσης και η δυνατότητα απόσβεσης του. Ακόμα, υπολογίστηκαν τα μεμονομένα κόστη όπως τα κόστη των εργατικών, του νερού, της ενέργειας κα. Τέλος κρίνεται ποια καλλιέργεια από τις τρεις είναι οικονομικά βιώσιμη. | el |
heal.abstract | The products of interest initially were tomato, cucumber and pepper. The optimum cultivation conditions were found from a literature survey, for temperature, relative humidity, carbon dioxide and soil water. Afterward, the mechanical equipment were analyzed for creating the ideal conditions as it was described. At the same time, a case study was conducted of a ten acre greenhouse in the town of Ierapetra in Crete. Τhe appropriate equipment was surveyed based on the characteristics of greenhouse’s construction and its dimensions. Εlectricity requirements, operating hours and days of operation were selected. Equipment was sought to give the greenhouse unit the maximum. Αt the end, the financial evaluation of the design was held. The total cost of the investment and its depreciation were calculated, such as labor, water, energy and so on. Finally, it was decided which οce of the three cropw was economically sustainable. | en |
heal.advisorName | Μαρούλης, Ζαχαρίας | el |
heal.committeeMemberName | Ανδρεόπουλος, Ανδρέας | el |
heal.committeeMemberName | Κροκίδα, Μαγδαληνή | el |
heal.academicPublisher | Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Ανάλυσης, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Διεργασιών και Συστημάτων (ΙΙ) | el |
heal.academicPublisherID | ntua | |
heal.numberOfPages | 91 σ. | el |
heal.fullTextAvailability | false |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: