HEAL DSpace

Σχεδιασμός και αξιολόγηση θερμοκηπίων

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Γκοτζιαμάνη, Ιωάννα el
dc.contributor.author Gkotziamani, Ioanna en
dc.date.accessioned 2020-10-12T09:37:36Z
dc.date.available 2020-10-12T09:37:36Z
dc.identifier.uri https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/51392
dc.identifier.uri http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.19090
dc.rights Αναφορά Δημιουργού 3.0 Ελλάδα *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/gr/ *
dc.subject Θερμοκήπιο el
dc.subject Εξοπλισμός el
dc.subject Κατασκευή el
dc.subject Συνθήκες καλλιέργειας el
dc.subject Greenhouse en
dc.subject Equipment en
dc.subject Construction en
dc.subject Cultivation conditions en
dc.title Σχεδιασμός και αξιολόγηση θερμοκηπίων el
heal.type bachelorThesis
heal.classification ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ntua el
heal.publicationDate 2020-07-15
heal.abstract Αρχικά προσδιορίστηκαν τα προϊόντα ενδιαφέροντος τα οποία είναι η τομάτα, το αγγούρι και η πιπεριά. Από βιβλιογραφική έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν οι άριστες συνθήκες καλλιέργειας ως προς τη θερμοκρασία, τη σχετική υγρασία, το διοξείδιο του άνθρακα και το νερό του εδάφους. Αφότου αναλύθηκαν οι συνθήκες περιγράφηκε ο μηχανολογικός εξοπλισμός για την δημιουργία των ιδανικών συνθηκών. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η μελέτη της περίπτωσης ενός θερμοκηπίου δέκα στρεμμάτων στην πόλη της Ιεράπετρας στην Κρήτη. Βάση των χαρακτηριστικών της κατασκευής του, ερευνήθηκε και επιλέχθηκε ο κατάλληλος εξοπλισμός ως προς τις διαστάσεις, την ισχύ, το κόστος, τις ώρες λειτουργίας. Αναζητήθηκε εξοπλισμός ώστε να αποδόσει η θερμοκηπιακή μονάδα στο μέγιστο. Στη συνέχεια ακολούθησε η οικονομική αξιόλογηση του σχεδιασμού. Υπολογίστηκαν το συνολικό κόστος της επενδυσης και η δυνατότητα απόσβεσης του. Ακόμα, υπολογίστηκαν τα μεμονομένα κόστη όπως τα κόστη των εργατικών, του νερού, της ενέργειας κα. Τέλος κρίνεται ποια καλλιέργεια από τις τρεις είναι οικονομικά βιώσιμη. el
heal.abstract The products of interest initially were tomato, cucumber and pepper. The optimum cultivation conditions were found from a literature survey, for temperature, relative humidity, carbon dioxide and soil water. Afterward, the mechanical equipment were analyzed for creating the ideal conditions as it was described. At the same time, a case study was conducted of a ten acre greenhouse in the town of Ierapetra in Crete. Τhe appropriate equipment was surveyed based on the characteristics of greenhouse’s construction and its dimensions. Εlectricity requirements, operating hours and days of operation were selected. Equipment was sought to give the greenhouse unit the maximum. Αt the end, the financial evaluation of the design was held. The total cost of the investment and its depreciation were calculated, such as labor, water, energy and so on. Finally, it was decided which οce of the three cropw was economically sustainable. en
heal.advisorName Μαρούλης, Ζαχαρίας el
heal.committeeMemberName Ανδρεόπουλος, Ανδρέας el
heal.committeeMemberName Κροκίδα, Μαγδαληνή el
heal.academicPublisher Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Ανάλυσης, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Διεργασιών και Συστημάτων (ΙΙ) el
heal.academicPublisherID ntua
heal.numberOfPages 91 σ. el
heal.fullTextAvailability false


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού 3.0 Ελλάδα Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού 3.0 Ελλάδα