dc.contributor.author | Μαντίκου, Αγγελική-Σοφία | el |
dc.contributor.author | Mantikou, Aggeliki-Sophia | en |
dc.date.accessioned | 2020-11-09T16:03:10Z | |
dc.date.available | 2020-11-09T16:03:10Z | |
dc.identifier.uri | https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/51844 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.19542 | |
dc.description | Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Μεταπτυχιακή εργασία. Διεπιστημονικό - Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) "Αρχιτεκτονική - Σχεδιασμός του Χώρου : Σχεδιασμός-Χώρος-Πολιτισμός (Κατ. Α')" | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/gr/ | * |
dc.subject | Αισθητική φιλοσοφία | el |
dc.subject | Contemporary artwork | en |
dc.subject | Σύγχρονο έργο τέχνης | el |
dc.subject | Πολιτισμός | el |
dc.subject | Σχεδιασμός | el |
dc.subject | Επιμέλεια έκθεσης | el |
dc.subject | Art | en |
dc.subject | Culture | en |
dc.subject | Design | en |
dc.subject | Curating | en |
dc.title | #ηΑντανάκλασηΤουΠιάτου | el |
heal.type | masterThesis | |
heal.secondaryTitle | Η αισθητικοποίηση ως πολιτισμικό σχεδιαστικό εργαλείο μέσα από το παράδειγμα του φαγητού | el |
heal.secondaryTitle | Η αντανάκλαση του πιάτου | el |
heal.classification | Αισθητική φιλοσοφία | el |
heal.classification | Πλαστική | el |
heal.classification | Σύνθεση | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ntua | el |
heal.publicationDate | 2015-10-21 | |
heal.abstract | Η θεµατική του φαγητού κυριαρχεί ως διατύπωση στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εικόνες της καθηµερινής παρουσίασης και προετοιµασίας φαγητού πυκνώνουν τα τελευταία χρόνια και µετατρέπονται σε παγκόσµια καθηµερινή πρακτική. Στη συνθήκη αυτή, όπου µια συνταγή παραλλάσσεται από κάθε χρήστη, µία άυλη εικόνα µεταφράζεται σε υλική ενώ όλοι οι χρήστες είναι ταυτόχρονα εν δυνάµει δηµιουργοί, θεατές και καταναλωτές, με αποτέλεσµα να δημιουργούνται υβριδικές συνταγές αλλά και υβριδικοί χρήστες. Πρώτος στόχος της έρευνας είναι να αναδειχθεί η σχέση µαγειρικής και πολιτισµού µέσα από τον άξονα της αισθητικοποίησης, κατανοώντας και αναλύοντας την πραγµατικότητα σύμφωνα με την αναλυτική, την κατηγορηµατική και τη διαδικαστική λογική. Δεύτερος στόχος αποτελεί η ερµηνεία και κατανόηση της σύγχρονης τέχνης µέσα από το παραπάνω πλαίσιο, με τον σχεδιασµό µιας οµαδικής έκθεσης σύγχρονης τέχνης. | el |
heal.sponsor | Η διπλωματική εργασία της Μαντίκου Αγγελική-Σοφία, που διεξήχθη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών συγχρηματοδοτήθηκε μέσω του Έργου «Υποτροφίες ΙΚΥ», από πόρους ΕΠ «Εκπίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) του ΕΣΠΑ, 2007-2013 | el |
heal.advisorName | Γυπαράκης, Γεώργιος | el |
heal.advisorName | Gyparakis, Georgios | en |
heal.committeeMemberName | Παρμενίδης, Γεώργιος | el |
heal.committeeMemberName | Ράπτη, Γιούλη | el |
heal.academicPublisher | Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών | el |
heal.academicPublisherID | ntua | |
heal.numberOfPages | 129 | |
heal.fullTextAvailability | true |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: