dc.contributor.author |
Βύνιος, Φανούριος Αργύρης
|
el |
dc.contributor.author |
Vynios, Fanourios Argyris
|
en |
dc.date.accessioned |
2020-12-04T08:34:38Z |
|
dc.date.available |
2020-12-04T08:34:38Z |
|
dc.identifier.uri |
https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/52245 |
|
dc.identifier.uri |
http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.19943 |
|
dc.rights |
Default License |
|
dc.subject |
Βιοαιθανόλη |
el |
dc.subject |
Πατάτα |
el |
dc.subject |
Ζύμωση |
el |
dc.subject |
Υδρόλυση |
el |
dc.subject |
Ένζυμα |
el |
dc.subject |
PPW |
en |
dc.subject |
Bioethanol |
en |
dc.subject |
Fermentation |
en |
dc.subject |
Enzymes |
en |
dc.subject |
Hydrolysis |
en |
dc.title |
Διερεύνηση αξιοποίησης οργανικών βιομηχανικών αποβλήτων προς την παραγωγή αλκοόλης |
el |
heal.type |
bachelorThesis |
|
heal.classification |
Επιστήμη και Τεχνολογία Περιβάλλοντος |
el |
heal.classification |
Χημικές Επιστήμες |
el |
heal.language |
el |
|
heal.access |
free |
|
heal.recordProvider |
ntua |
el |
heal.publicationDate |
2020-10-07 |
|
heal.abstract |
Tη σημερινή εποχή κρίνεται αναγκαία η εύρεση τρόπων αξιοποίησης των αποβλήτων προς την κατεύθυνση της παραγωγής βιοκαυσίμων. Στόχος, λοιπόν, της συγκεκριμένης διπλωματικής εργασίας ήταν να διερευνηθεί το δυναμικό παραγωγής βιοαιθανόλης των αποβλήτων επεξεργασίας πατάτας μέσω παραγοντικού σχεδιασμού. Σύμφωνα με τον προσδιορισμό της σύστασής τους το περιεχόμενο άμυλο και κυτταρίνη ήταν 7,59% και 45,31% αντίστοιχα. Στη συνέχεια εφαρμόστηκε η μέθοδος προκατεργασίας σε αλκαλικό περιβάλλον, με χρήση καυστικού νατρίου, η οποία αποσκοπούσε στην αποδόμηση της λιγνίνης, ώστε να ευνοηθεί το ακόλουθο στάδιο της ενζυμικής υδρόλυσης των δομικών υδατανθράκων, αμύλου και κυτταρίνης. Η απόδοση σακχαροποίησης αμύλου και των συνολικών υδατανθράκων έφτασε το 67,41% και 82,15% αντίστοιχα ενώ η μέγιστη απόδοση παραγωγής βιοαιθανόλης ήταν 71,37% έπειτα από προεπεξεργασία με 1% NaOH και ενζυμική υδρόλυση με 50 μL/ g αμύλου NS22109 και 300 μL/ g κυτταρίνης κυτταρινολυτικό ένζυμο NS22177. Συμπερασματικά, η αλκοολική ζύμωση των απόβλητων επεξεργασίας πατάτας αποδείχθηκε τεχνικά εφικτή. Όμως για την αξιοποίηση τους προς παραγωγή αιθανόλης, θα πρέπει να συνεκτιμηθούν και οικονομοτεχνικοί παράγοντες όπως κόστος ενζύμων, χημικών, ενέργειας κλπ. |
el |
heal.advisorName |
Χαραλάμπους, Αικατερίνη |
el |
heal.committeeMemberName |
Χαραλάμπους, Αικατερίνη |
el |
heal.committeeMemberName |
Κόλλια, Κωνσταντίνα |
el |
heal.committeeMemberName |
Μαμμά, Διομή |
el |
heal.academicPublisher |
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών |
el |
heal.academicPublisherID |
ntua |
|
heal.fullTextAvailability |
false |
|