dc.contributor.author |
Αλλαγιάννη, Ελένη
|
el |
dc.contributor.author |
Allagianni, Eleni
|
en |
dc.date.accessioned |
2020-12-08T09:43:52Z |
|
dc.identifier.uri |
https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/52372 |
|
dc.identifier.uri |
http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.20070 |
|
dc.description |
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο--Μεταπτυχιακή Εργασία. Διεπιστημονικό-Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) “Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ)” |
|
dc.rights |
Default License |
|
dc.subject |
Επιχειρηματικό σχέδιο |
el |
dc.subject |
Business plan |
en |
dc.title |
Επιχειρηματικό σχέδιο μονάδας παραγωγής και μεταποίησης προϊόντων βιολογικής ιχθυοκαλλιέργειας |
el |
heal.type |
bachelorThesis |
el |
heal.secondaryTitle |
Επιχειρηματικό Σχέδιο Μονάδας Παραγωγής Και Μεταποίησης Προϊόντων Βιολογικής Ιχθυοκαλλιέργειας |
el |
heal.classification |
Επιχειρηματικό Σχέδιο |
el |
heal.classification |
Business Plan |
en |
heal.dateAvailable |
2021-12-07T22:00:00Z |
|
heal.language |
el |
el |
heal.access |
embargo |
el |
heal.recordProvider |
ntua |
el |
heal.publicationDate |
2020-01 |
|
heal.abstract |
Το επιχειρηματικό σχέδιο (business plan) αποτελεί θεμελιώδες βήμα για κάθε επιχείρηση η οποία σχεδιάζει ένα νέο βήμα, είτε αυτή είναι νεοσύστατη είτε όχι. Αποτελεί την έγγραφη αποτύπωση της επιχειρηματικής ιδέας και του τρόπου με τον οποίο αυτή θα επιτευχθεί.
Με το παρόν, αναλύεται η ιδέα της σύστασης μικρού μεγέθους μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας, της ΔΙΩΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΙΧΥΘΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε., με στόχο τη δυναμική είσοδο στoν κλάδο της παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας ιχθύων και μεταποιημένων προϊόντων βιολογικής προέλευσης.
Στόχος είναι η παραγωγή προϊόντος υψηλής ποιότητας, ελληνικής προέλευσης, πιστοποιημένου από διεθνείς οργανισμούς πιστοποιήσεων, το οποίο παράγεται με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους.
Διαπιστώθηκε ότι ο κλάδος βιολογικής ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα δεν είναι ακόμη ανεπτυγμένος (οι πωλήσεις του αντιπροσωπεύουν το 0,7% σε συνολικές πωλήσεις κλάδου ιχθυοκαλλιέργειας €570εκ, για το 2017) και υπάρχουν σημαντικά περιθώρια εισόδου, καθ’ ότι αφ’ ενός δεν υπάρχουν εξειδικευμένες πιστοποιημένες εταιρείες παραγωγής αποκλειστικά βιολογικών προϊόντων (η ετήσια παραγωγή ανέρχεται μόλις σε 700 τόνους και πραγματοποιείται από εταιρείες συμβατικής ιχθυοκαλλιέργειας) και αφ’ ετέρου τα προς διάθεση προϊόντα αφορούν λευκή ετικέτα.
Με την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της εταιρίας και ειδικότερα του συγκριτικού πλεονεκτήματος που της προσδίδει το παραγόμενο προϊόν υψηλής ποιότητας, η εταιρεία προβλέπεται να διοχετεύσει στην αγορά 300 τόνους βιολογικών ιχθύων και να αναλάβει σημαντικό μερίδιο αγοράς του υποκλάδου.
Σύμφωνα με το παρόν επιχειρηματικό σχέδιο, με την υλοποίηση των προτάσεων επιτυγχάνεται κερδοφορία από το 2ο έτος λειτουργίας και ελεύθερες ταμειακές ροές που επιτρέπουν αποπληρωμή του επενδυτή και υψηλό IRR για τον επενδυτή. |
el |
heal.advisorName |
Αραβώσης, Κωνσταντίνος |
el |
heal.advisorName |
Aravosis, Konstantinos |
en |
heal.committeeMemberName |
Παναγιώτου, Νικόλαος |
el |
heal.committeeMemberName |
Τσακανίκας, Άγγελος |
el |
heal.committeeMemberName |
Αραβώσης, Κωνσταντίνος |
el |
heal.academicPublisher |
Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών |
el |
heal.academicPublisherID |
ntua |
|
heal.numberOfPages |
93 σ. |
el |
heal.fullTextAvailability |
false |
|