HEAL DSpace

Κέντρο έρευνας και παραγωγής βύνης και ζύθου στον κάμπο των Λουσών

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Ζωγράφος, Έντι el
dc.contributor.author Μηλιαράκη, Ασπασία el
dc.contributor.author Zografos, Enti en
dc.contributor.author Miliaraki, Aspasia en
dc.date.accessioned 2021-07-21T09:27:38Z
dc.date.available 2021-07-21T09:27:38Z
dc.identifier.uri https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/53671
dc.identifier.uri http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.21369
dc.rights Default License
dc.subject Βύνη el
dc.subject Ζύθος el
dc.subject Ζυθοποιείο el
dc.subject Νομάδες el
dc.subject Καλάβρυτα el
dc.subject Malt en
dc.subject Beer en
dc.subject Production centers en
dc.title Κέντρο έρευνας και παραγωγής βύνης και ζύθου στον κάμπο των Λουσών el
dc.title Malt and beer research and production center in the plan of Lousi en
dc.contributor.department Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Αρχιτεκτονικών Συνθέσεων el
heal.type bachelorThesis
heal.secondaryTitle Malt and beer research and production center in the plan of Lousi en
heal.classification Αρχιτεκτονική σύνθεση el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ntua el
heal.publicationDate 2021-06-08
heal.abstract Ζητούμενο της διπλωματικής μας εργασίας είναι τόσο η διερεύνηση της παραγωγικής διαδικασίας του κριθαριού όσο και των δεδομένων της ζυθοποίησης στον ελλαδικό χώρο. ‘Εχοντας ως αφετηρία τον έφορο Απανώκαμπο των Λουσών διερευνήσαμε πώς ο πρωτογενής τομέας μπορεί να δώσει στους καρπούς του (το κριθάρι) επιπλέον αξία ώστε να αναπτυχθεί ο δευτερογενής (βύνη, ζύθος) αλλά και ο τριτογενής (έρευνα, υπηρεσίες). Αφορμή για την επιλογή του θέματος αποτέλεσε το γεγονός ότι η ζυθοποίηση είναι μια παραγωγική δραστηριότητα που τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται δυναμικά και απασχολεί όλο και περισσότερο κόσμο. Η ανάπτυξη αυτή δεν αφορα μονο τις μονάδες μεγάλης κλίμακας αλλά και τους μικροζυθοποιούς, τους νομάδες ζυθοποιούς και τους οικοζυθοποιούς. Η Αχαΐα είναι μια περιοχή που μπορεί να προσφέρει τις πρώτες ύλες, έχει αρκετές δραστηριότητες που σχετίζονται με τις καλλιέργειες και την ζυθοποίηση , ανεπτυγμένες υποδομες και δίκτυα διανομής. Η ανάπτυξη και καλύτερη οικονομική απόδοση του κριθαριού αλλά και η γενικότερη πρόθεση για συλλογικές δραστηριότητες μας οδήγησαν στη πρόταση του ερευνητικού βυνοζυθοποιοίου. Στόχος ήταν η σύνδεση της αρχιτεκτονικής με την κοινωνική και οικονομική ενεργοποιησή του τόπου. Η ένταξη του κτηρίου στο ανάγλυφο και η ήπια παρέμβαση στο φυσικό τοπίο αποτέλεσαι σχεδιαστική προτεραιότητα στην σύνθεσή μας. el
heal.advisorName Καρβουντζή, Κωνσταντίνα-Βαλεντίνη el
heal.advisorName Παπαβασιλείου, Ματθαίος el
heal.advisorName Karvountzi, Konstantina-Valentini en
heal.advisorName Papavasileiou, Mathaios en
heal.committeeMemberName Κωτσόπουλος, Σ. el
heal.committeeMemberName Σερράος, Κώστας el
heal.committeeMemberName Σεβαστάκης, Δημήτρης el
heal.committeeMemberName Κατσαρός, Μιλτιάδης el
heal.academicPublisher Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών el
heal.academicPublisherID ntua
heal.numberOfPages 71
heal.fullTextAvailability false


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής