dc.contributor.author |
Ζωγράφος, Έντι
|
el |
dc.contributor.author |
Μηλιαράκη, Ασπασία
|
el |
dc.contributor.author |
Zografos, Enti
|
en |
dc.contributor.author |
Miliaraki, Aspasia
|
en |
dc.date.accessioned |
2021-07-21T09:27:38Z |
|
dc.date.available |
2021-07-21T09:27:38Z |
|
dc.identifier.uri |
https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/53671 |
|
dc.identifier.uri |
http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.21369 |
|
dc.rights |
Default License |
|
dc.subject |
Βύνη |
el |
dc.subject |
Ζύθος |
el |
dc.subject |
Ζυθοποιείο |
el |
dc.subject |
Νομάδες |
el |
dc.subject |
Καλάβρυτα |
el |
dc.subject |
Malt |
en |
dc.subject |
Beer |
en |
dc.subject |
Production centers |
en |
dc.title |
Κέντρο έρευνας και παραγωγής βύνης και ζύθου στον κάμπο των Λουσών |
el |
dc.title |
Malt and beer research and production center in the plan of Lousi |
en |
dc.contributor.department |
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Αρχιτεκτονικών Συνθέσεων |
el |
heal.type |
bachelorThesis |
|
heal.secondaryTitle |
Malt and beer research and production center in the plan of Lousi |
en |
heal.classification |
Αρχιτεκτονική σύνθεση |
el |
heal.language |
el |
|
heal.access |
free |
|
heal.recordProvider |
ntua |
el |
heal.publicationDate |
2021-06-08 |
|
heal.abstract |
Ζητούμενο της διπλωματικής μας εργασίας είναι τόσο η διερεύνηση της παραγωγικής διαδικασίας του κριθαριού όσο και των δεδομένων της ζυθοποίησης στον ελλαδικό χώρο. ‘Εχοντας ως αφετηρία τον έφορο Απανώκαμπο των Λουσών διερευνήσαμε πώς ο πρωτογενής τομέας μπορεί να δώσει στους καρπούς του (το κριθάρι) επιπλέον αξία ώστε να αναπτυχθεί ο δευτερογενής (βύνη, ζύθος) αλλά και ο τριτογενής (έρευνα, υπηρεσίες).
Αφορμή για την επιλογή του θέματος αποτέλεσε το γεγονός ότι η ζυθοποίηση είναι μια παραγωγική δραστηριότητα που τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται δυναμικά και απασχολεί όλο και περισσότερο κόσμο. Η ανάπτυξη αυτή δεν αφορα μονο τις μονάδες μεγάλης κλίμακας αλλά και τους μικροζυθοποιούς, τους νομάδες ζυθοποιούς και τους οικοζυθοποιούς. Η Αχαΐα είναι μια περιοχή που μπορεί να προσφέρει τις πρώτες ύλες, έχει αρκετές δραστηριότητες που σχετίζονται με τις καλλιέργειες και την ζυθοποίηση , ανεπτυγμένες υποδομες και δίκτυα διανομής. Η ανάπτυξη και καλύτερη οικονομική απόδοση του κριθαριού αλλά και η γενικότερη πρόθεση για συλλογικές δραστηριότητες μας οδήγησαν στη πρόταση του ερευνητικού βυνοζυθοποιοίου.
Στόχος ήταν η σύνδεση της αρχιτεκτονικής με την κοινωνική και οικονομική ενεργοποιησή του τόπου. Η ένταξη του κτηρίου στο ανάγλυφο και η ήπια παρέμβαση στο φυσικό τοπίο αποτέλεσαι σχεδιαστική προτεραιότητα στην σύνθεσή μας. |
el |
heal.advisorName |
Καρβουντζή, Κωνσταντίνα-Βαλεντίνη |
el |
heal.advisorName |
Παπαβασιλείου, Ματθαίος |
el |
heal.advisorName |
Karvountzi, Konstantina-Valentini |
en |
heal.advisorName |
Papavasileiou, Mathaios |
en |
heal.committeeMemberName |
Κωτσόπουλος, Σ. |
el |
heal.committeeMemberName |
Σερράος, Κώστας |
el |
heal.committeeMemberName |
Σεβαστάκης, Δημήτρης |
el |
heal.committeeMemberName |
Κατσαρός, Μιλτιάδης |
el |
heal.academicPublisher |
Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών |
el |
heal.academicPublisherID |
ntua |
|
heal.numberOfPages |
71 |
|
heal.fullTextAvailability |
false |
|