HEAL DSpace

Απαιτήσεις HACCP για παιδικές και βρεφικές τροφές

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Βάσσος, Βασίλειος el
dc.contributor.author Vassos, Vasileios en
dc.date.accessioned 2021-09-28T10:44:11Z
dc.identifier.uri https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/53899
dc.identifier.uri http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.21597
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα *
dc.rights Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ *
dc.subject Βρέφη el
dc.subject Συνταγή γάλακτος el
dc.subject Κίνδυνος el
dc.subject Σχέδιο ασφάλειας el
dc.subject Ποιότητα el
dc.subject Infant en
dc.subject Milk formula en
dc.subject Hazard en
dc.subject HACCP en
dc.subject Food quality en
dc.title Απαιτήσεις HACCP για παιδικές και βρεφικές τροφές el
dc.title HACCP Requirements for Infants' and Young children's Food en
heal.type bachelorThesis
heal.classification Χημική Μηχανική el
heal.classification Chemical Engineering en
heal.dateAvailable 2022-09-27T21:00:00Z
heal.language el
heal.access embargo
heal.recordProvider ntua el
heal.publicationDate 2021-06
heal.abstract Η παρούσα εργασία έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού σχεδίου ασφάλειας HACCP για τις βρεφικές και παιδικές τροφές. Αρχικά, παρουσιάζονται οι διατροφικές απαιτήσεις των τροφών για βρέφη και μικρά παιδιά σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στη συνέχεια, αναλύεται η χρησιμοποιούμενη τεχνολογία καθώς και τα στάδια παραγωγής των συνταγών γάλακτος σε μορφή σκόνης και σε υγρή μορφή, ενώ συγχρόνως αναφέρονται οι πιθανοί μικροβιολογικοί, χημικοί και φυσικοί κίνδυνοι που σχετίζονται με τα προϊόντα αυτά. Σε επόμενο βήμα, παρουσιάζονται οι καλές πρακτικές υγιεινής και παραγωγής (GHPs-GMPs), οι οποίες πρέπει να τηρούνται από όλους τους υπευθύνους των επιχειρήσεων τροφίμων, από το προσωπικό το οποίο απασχολούν καθώς και από τους ίδιους τους καταναλωτές. Επιπλέον, ορίζονται οι επτά βασικές αρχές του HACCP καθώς και τα στάδια ανάπτυξής του. Τέλος, σύμφωνα με όλα τα παραπάνω καταστρώνονται δύο σχέδια HACCP για συνταγή γάλακτος σε μορφή σκόνης και σε υγρή μορφή. el
heal.abstract The aim of this thesis is to create an effective HACCP safety plan for infants’ and young children’s foods. Initially, the nutritional requirements of foods for infants and young children are presented in accordance with the relevant regulations of the European Commission. Then, the technology which is used, as well as the production stages of the infant formula both in powder and liquid form are analysed, while at the same time the possible microbiological, chemical and physical hazards associated with these products are listed. In a subsequent step, Good Hygiene and Manufacture Practices (GHPs-GMPs) are presented, which must be followed by all food business operators, their staff and the consumers themselves. In addition, the seven basic principles of HACCP and its twelve stages of development are being defined. Finally, in accordance with all of the above, two HACCP plans for powdered and liquid infant formula are being developed. en
heal.advisorName Τζιά, Κωνσταντίνα el
heal.advisorName Tzia, Constantina en
heal.committeeMemberName Τζιά, Κωνσταντίνα el
heal.committeeMemberName Παππά, Αθηνά el
heal.committeeMemberName Μπέλτσιος, Κωνσταντίνος el
heal.committeeMemberName Tzia, Constantina en
heal.committeeMemberName Pappa, Athina en
heal.committeeMemberName Beltsios, Konstantinos en
heal.academicPublisher Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Σύνθεσης και Ανάπτυξης Βιομηχανικών Διαδικασιών (IV). Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων el
heal.academicPublisherID ntua
heal.numberOfPages 194 σ. el
heal.fullTextAvailability false


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα Εκτός από όπου ορίζεται κάτι διαφορετικό, αυτή η άδεια περιγράφεται ως Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα