dc.contributor.author | Βάσσος, Βασίλειος | el |
dc.contributor.author | Vassos, Vasileios | en |
dc.date.accessioned | 2021-09-28T10:44:11Z | |
dc.identifier.uri | https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/53899 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.21597 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ | * |
dc.subject | Βρέφη | el |
dc.subject | Συνταγή γάλακτος | el |
dc.subject | Κίνδυνος | el |
dc.subject | Σχέδιο ασφάλειας | el |
dc.subject | Ποιότητα | el |
dc.subject | Infant | en |
dc.subject | Milk formula | en |
dc.subject | Hazard | en |
dc.subject | HACCP | en |
dc.subject | Food quality | en |
dc.title | Απαιτήσεις HACCP για παιδικές και βρεφικές τροφές | el |
dc.title | HACCP Requirements for Infants' and Young children's Food | en |
heal.type | bachelorThesis | |
heal.classification | Χημική Μηχανική | el |
heal.classification | Chemical Engineering | en |
heal.dateAvailable | 2022-09-27T21:00:00Z | |
heal.language | el | |
heal.access | embargo | |
heal.recordProvider | ntua | el |
heal.publicationDate | 2021-06 | |
heal.abstract | Η παρούσα εργασία έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού σχεδίου ασφάλειας HACCP για τις βρεφικές και παιδικές τροφές. Αρχικά, παρουσιάζονται οι διατροφικές απαιτήσεις των τροφών για βρέφη και μικρά παιδιά σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στη συνέχεια, αναλύεται η χρησιμοποιούμενη τεχνολογία καθώς και τα στάδια παραγωγής των συνταγών γάλακτος σε μορφή σκόνης και σε υγρή μορφή, ενώ συγχρόνως αναφέρονται οι πιθανοί μικροβιολογικοί, χημικοί και φυσικοί κίνδυνοι που σχετίζονται με τα προϊόντα αυτά. Σε επόμενο βήμα, παρουσιάζονται οι καλές πρακτικές υγιεινής και παραγωγής (GHPs-GMPs), οι οποίες πρέπει να τηρούνται από όλους τους υπευθύνους των επιχειρήσεων τροφίμων, από το προσωπικό το οποίο απασχολούν καθώς και από τους ίδιους τους καταναλωτές. Επιπλέον, ορίζονται οι επτά βασικές αρχές του HACCP καθώς και τα στάδια ανάπτυξής του. Τέλος, σύμφωνα με όλα τα παραπάνω καταστρώνονται δύο σχέδια HACCP για συνταγή γάλακτος σε μορφή σκόνης και σε υγρή μορφή. | el |
heal.abstract | The aim of this thesis is to create an effective HACCP safety plan for infants’ and young children’s foods. Initially, the nutritional requirements of foods for infants and young children are presented in accordance with the relevant regulations of the European Commission. Then, the technology which is used, as well as the production stages of the infant formula both in powder and liquid form are analysed, while at the same time the possible microbiological, chemical and physical hazards associated with these products are listed. In a subsequent step, Good Hygiene and Manufacture Practices (GHPs-GMPs) are presented, which must be followed by all food business operators, their staff and the consumers themselves. In addition, the seven basic principles of HACCP and its twelve stages of development are being defined. Finally, in accordance with all of the above, two HACCP plans for powdered and liquid infant formula are being developed. | en |
heal.advisorName | Τζιά, Κωνσταντίνα | el |
heal.advisorName | Tzia, Constantina | en |
heal.committeeMemberName | Τζιά, Κωνσταντίνα | el |
heal.committeeMemberName | Παππά, Αθηνά | el |
heal.committeeMemberName | Μπέλτσιος, Κωνσταντίνος | el |
heal.committeeMemberName | Tzia, Constantina | en |
heal.committeeMemberName | Pappa, Athina | en |
heal.committeeMemberName | Beltsios, Konstantinos | en |
heal.academicPublisher | Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Σύνθεσης και Ανάπτυξης Βιομηχανικών Διαδικασιών (IV). Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
heal.academicPublisherID | ntua | |
heal.numberOfPages | 194 σ. | el |
heal.fullTextAvailability | false |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: