dc.contributor.author | Φάφαλης, Χαρίλαος | el |
dc.contributor.author | Fafalis, Charilaos | en |
dc.date.accessioned | 2023-10-10T09:10:27Z | |
dc.date.available | 2023-10-10T09:10:27Z | |
dc.identifier.uri | https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/58140 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.25836 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/gr/ | * |
dc.subject | Εδώδιμες επικαλύψεις | el |
dc.subject | Μούρα | el |
dc.subject | Ωσμωτική αφυδάτωση | el |
dc.subject | Εκχύλιση μικροάλγης | el |
dc.subject | Αύξηση χρόνου ζωής | el |
dc.title | Bελτιστόποιηση εδώδιμων επικαλύψεων για εφαρμογή σε μούρα. | el |
heal.type | bachelorThesis | |
heal.classification | Μηχανική Φυσικών Διεργασιών | el |
heal.language | el | |
heal.access | free | |
heal.recordProvider | ntua | el |
heal.publicationDate | 2023-07-03 | |
heal.abstract | Σκοπός της διπλωματικής είναι η ανάπτυξη εδώδιμων επικαλύψεων για τη βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας αποξηραμένων και φρέσκων μούρων. Οι εδώδιμες επικαλύψεις θα αποτελούνται από πολυσακχαρίτες και πρωτεΐνες από μικροφύκη (Chlorella vulgaris) και θα αξιολογηθούν ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Στη συνέχεια, οι επικαλύψεις αυτές θα εφαρμοστούν σε φρέσκα και ωσμωτικά αφυδατωμένα μούρα και θα μελετηθεί η ποιότητα των τελικών προϊόντων και ο χρόνος ζωής. Εκχυλίσματα από φυτά με βιοδραστικά συστατικά θα προστεθούν στις επικαλύψεις για να αυξηθεί η αξία και η αντιοξειδωτική δράση των μούρων. | el |
heal.advisorName | Κροκίδα, Μαγδαληνή | |
heal.committeeMemberName | Κόλλια, Κωνσταντίνα | el |
heal.committeeMemberName | Γιαννακούρου, Μαρία | el |
heal.academicPublisher | Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Ανάλυσης, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Διεργασιών και Συστημάτων (ΙΙ) | el |
heal.academicPublisherID | ntua | |
heal.numberOfPages | 109 σ. | el |
heal.fullTextAvailability | false |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: