HEAL DSpace

Μικρογαλακτώματα-Παρασκευή και μελέτη φυσικών ιδιοτήτων

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Τζιά, Κωνσταντίνα el
dc.contributor.author Παπαβδής, Θεοφάνης Δ. el
dc.contributor.author Papavdis, Theofanis D. en
dc.date.accessioned 2014-12-08T10:09:44Z
dc.date.available 2014-12-08T10:09:44Z
dc.date.copyright 2014-08-29 -
dc.date.issued 2014-12-08
dc.date.submitted 2014-08-29 -
dc.identifier.uri https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/39841
dc.identifier.uri http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.5878
dc.description 180 σ. el
dc.description.abstract Αντικείμενο αυτής της διπλωματικής εργασίας ήταν η παρασκευή και η μελέτη των φυσικών ιδιοτήτων μικρογαλακτωμάτων ελαίων. Ειδικότερα παρασκευάστηκαν τριαδικά μίγματα ελαίων στα οποία προστέθηκαν γαλακτωματοποιητές και τα οποία στη συνέχεια, υποβλήθηκαν σε μια διαδικασία μετρήσεων. Οι ιδιότητες που εξετάστηκαν ήταν το ιξώδες, το χρώμα, η θολότητα, η μέση διάμετρος σταγονιδίων, ο δείκτης πολυδιασποράς και ο δείκτης σταθερότητας γαλακτώματος. Αρχικά γίνεται μια εισαγωγή σχετικά με τον ορισμό των κολλοειδών. Κατόπιν, γίνεται εμβάθυνση στις έννοιες των γαλακτωμάτων, των μηχανισμών αποσταθεροποίησής τους και τις ιδιότητές τους. Στη συνέχεια αναλύονται τα συστατικά των γαλακτωμάτων, δηλαδή τα λιπαρά και οι γαλακτωματοποιητές. Ακόμα γίνεται διαχωρισμός των εννοιών μικρο και νανο γαλακτώματα. Κατά την πειραματική επεξεργασία, πιο συγκεκριμένα, παρασκευάστηκαν τριαδικά μίγματα ελαίων (πυρηνέλαιο, βαμβακέλαιο, ηλιέλαιο) σε διάφορες αναλογίες, με και χωρίς την προσθήκη γαλακτωματοποιητών διαφόρων ειδών και σε διάφορες αναλογίες. Τέλος, έγιναν μετρήσεις των προαναφερθεισών ιδιοτήτων και επεξεργασία αυτών. el
dc.description.abstract The subject of this thesis was the preparation and study of the physical properties of oil microemulsions. Specifically, oil ternary mixtures were prepared with added emulsifiers and which are then were subjected to a measurement process. The properties considered were viscosity, color, turbidity, the average droplet diameter, the polydispersity index and the index of emulsion stability. First, a brief introduction on the definition of colloidsis given. Then, there is a deepening in the concepts of emulsions, the destabilization mechanisms and their properties. Moreover the components of the emulsions, i.e. the fat and emulsifiers ara analyzed, as well as the concepts of micro and nano emulsions. During the experimental process, more particularly, oil ternary blends were prepared (olive pomace oil, cottonseed oil, sunflower oil) in various ratios, with and without the addition of emulsifiers of various kinds and in various proportions. Finally, measurements and processings were made of the aforementioned properties. en
dc.description.statementofresponsibility Παπαβδής Θεοφάνης el
dc.language.iso el en
dc.rights ETDFree-policy.xml en
dc.subject Φυσικές ιδιότητες Γαλακτωμάτων el
dc.subject Έλαια el
dc.subject Ρεολογία λιπαρών el
dc.subject Γαλακτωματοποιητές el
dc.subject Μμικρογαλακτώματα el
dc.subject Νανογαλακτώματα el
dc.subject Physical properties of emulsions en
dc.subject Oils en
dc.subject Oil rheology en
dc.subject Emulsifiers en
dc.subject Microemulsions en
dc.subject Nanoemulsions en
dc.title Μικρογαλακτώματα-Παρασκευή και μελέτη φυσικών ιδιοτήτων el
dc.title.alternative Microemulsion-Preparation and preparation of physical properties en
dc.type bachelorThesis el (en)
dc.date.accepted 2014-07-30 -
dc.date.modified 2014-08-29 -
dc.contributor.advisorcommitteemember Ταούκης, Πέτρος el
dc.contributor.advisorcommitteemember Ταούκης, Φραγκίσκος el
dc.contributor.committeemember Τζιά, Κωνσταντίνα el
dc.contributor.committeemember Ταούκης, Πέτρος el
dc.contributor.committeemember Ταούκης, Φραγκίσκος el
dc.contributor.department Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ. el
dc.date.recordmanipulation.recordcreated 2014-12-08 -
dc.date.recordmanipulation.recordmodified 2014-12-08 -


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής