Ο σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας ήταν ο έλεγχος και ο προγραμματισμός της παραγωγικής διαδικασίας του ελαιουργείου της Terra Creta με απώτερο στόχο τον καθορισμό των βέλτιστων τιμών των κρίσιμων χρόνων παραγωγής. Για το λόγο αυτόν, αρχικά αναλύθηκαν πλήρως τα επιμέρους στάδια παραγωγής δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στους μηχανισμούς που τα διέπουν και στα τεχνικά χαρακτηριστικά των μηχανών που τα απαρτίζουν. Στη δεύτερη φάση, εφαρμόζοντας τεχνικές γραμμικού προγραμματισμού έγινε η μοντελοποίηση του προβλήματος. Υπολογίστηκαν, δηλαδή, οι τιμές των κρίσιμων παραμέτρων της παραγωγικής διαδικασίας, για τις οποίες η αντικειμενική συνάρτηση έχει τη βέλτιστη τιμή. Ως μεταβλητές απόφασης θεωρήθηκαν οι χρόνοι εισόδου, εξόδου και μάλαξης της ελαιοζύμης στους μαλακτήρες, ενώ η αντικειμενική συνάρτηση η οποία καλούνταν να ελαχιστοποιηθεί ήταν ο απαιτούμενος χρόνος παραγωγής για τη μεταποίηση των διαθέσιμων ποσοτήτων ελαιοκάρπου σε ελαιόλαδο. Ο χρόνος αυτός δε, σχετιζόταν άμεσα με την επίτευξη βέλτιστης ωριαίας δυναμικότητας του decanter. Στην τρίτη φάση δημιουργήθηκε βάση δεδομένων με τα απαιτούμενα στοιχεία της παραγωγής, από την επεξεργασία της οποίας προέκυψαν οι μέσοι χρόνοι εκκένωσης, πλήρωσης και μάλαξης των μαλακτήρων, το ποσοστό πλήρωσης των μαλακτήρων και η μέση δυναμικότητα ανά γραμμή παραγωγής και ανά είδος άλεσης. Οι αποκλίσεις που διαπιστώθηκαν μεταξύ πραγματικών και βέλτιστων τιμών των κρίσιμων παραμέτρων της παραγωγής οδήγησαν, έπειτα, στην παρουσίαση και ανάλυση νεκρών χρόνων, συστηματικών και μη. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν μία λεπτομερή παρουσίαση της περιόδου υψηλού φόρτου λειτουργίας της μονάδας, ενώ αποτελούν μία ασφαλή βάση για επέκταση των συμπερασμάτων για τη συνολική περίοδο λειτουργίας της μονάδας. Τέλος, με τη μακροσκοπική ανάλυση των παραπάνω, προσεγγίστηκε η στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί συνολικά τόσο σε επίπεδο παραγωγής, όσο και στη διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού.
The purpose of this thesis is the control and scheduling of the product procedure of Terra Creta’s olive mill in order to optimize the critical parameters of the production. To this end, initially, every production phase was analyzed separately, giving special emphasis on the procedure and the technical characteristics of the equipment. Secondly, linear programming techniques were applied in order to model the decision problem. The values of the production’s critical parameters were determined, for which the objective function was optimized. The decision variables of the malaxation phase were tin, tout and tmal and the objective function to be minimized was the total production time. This objective function is inextricably connected with the optimization of the hourly capacity of the decanter. Thirdly, a production database was created, the processing of which allows us to obtain information about the average filling time, the evacuation time, the malaxation time, the filling percentage of the kneaders, the average hour capacity per production line and per type of processing. The deviation between real and optimum values of the critical production parameters were considered and analyzed as dead time during the procedure, systematic or not. This information constitutes a detailed presentation of the high workload period. However, it is a secure basis to extend the conclusions regarding the total working period of the olive mill. Last but not least, due to the macroscopic analysis of the data, a strategy was determined regarding both the production level and the human resources management.