dc.contributor.author | Οικονομίδης, Αλκιβιάδης | el |
dc.contributor.author | Oikonomidis, Alkiviadis | en |
dc.date.accessioned | 2019-10-23T07:37:29Z | |
dc.date.available | 2019-10-23T07:37:29Z | |
dc.identifier.uri | https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/49348 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.17046 | |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/ | * |
dc.subject | Οινοποιείο | el |
dc.subject | Winery | en |
dc.subject | Αμπέλι | el |
dc.subject | Κρασί | el |
dc.subject | Οινοτουρισμός | el |
dc.subject | Πρωτογενής τομέας παραγωγής | el |
dc.subject | Boutique | en |
dc.subject | Vineyard | en |
dc.subject | Manolas | en |
dc.subject | Primary production sector | en |
dc.title | Οινοποιείο στη Θηρασιά | el |
dc.title | A winery in Thirasia | en |
dc.contributor.department | Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού. | el |
heal.type | bachelorThesis | |
heal.classification | Αρχιτεκτονική μελέτη | el |
heal.language | el | |
heal.access | campus | |
heal.recordProvider | ntua | el |
heal.publicationDate | 2019-10-14 | |
heal.abstract | Πρόκειται για τη σύλληψη τη σύνθεση και το σχεδιασμό ενός λειτουργικού σύγχρονου boutique Οινοποιείου στο νησί της Θηρασιάς. Με βάση τον Τόπο, τη σχέση με το τοπίο και τη λειτουργία έγινε προσπάθεια διαμόρφωσης μιας πρότασης με κύριο στόχο την ανάδειξη της Θηρασιάς και της παράδοσής της στην παραγωγή λευκού και ερυθρού οίνου. Η δημιουργία ενός Οινοποιείου δίπλα στον οικισμό του Μανωλά επιχειρεί να ενισχύσει το δυναμικό του νησιού, να αυξήσει το μόνιμο πληθυσμό του και να στηρίξει τη ζωή πάνω σε αυτό. Στην παρούσα εργασία πραγματοποιείται μια διεξοδική ανάλυση τόσο πολεοδομική όσο και μορφολογική του ανάγλυφου κατά μήκος του φρυδιού της Θηρασιάς. Στη συνέχεια επιχειρείται μία εις βάθος ανάλυση της αυτού κάθε αυτού Οινολογικής διαδικασίας, του εξοπλισμού και των μυστικών της. Τέλος σε λογική συνέχεια διαμορφώνεται το θεμέλιο της συνθετικής διαδικασίας, η λεγόμενη Κεντρική Ιδέα. Η εξέλιξη της Ιδέας, βασίστηκε στο ορισμό δύο βασικών κινήσεων. Η πρώτη είναι η κίνηση της παραγωγής, δηλαδή η κίνηση κατά την οποία το σταφύλι μετατρέπεται σε εμφιαλωμένο κρασί, ενώ η δεύτερη είναι η κίνηση ενός επισκέπτη. Ο επισκέπτης είναι εκείνος ο οποίος θα φτάσει σε ένα τοπόσημο, θα το επισκεφτεί, θα ενημερωθεί για το κρασί και ύστερα μετά από τη γευσιγνωσία θα αποχωρήσει. | el |
heal.abstract | The theme of this project is the conception and design of a functional modern boutique winery on the island of Thirasia. Based on the place, the relationship with the landscape and the function, an attempt was made to formulate a proposal aiming the highlight of Thirasia and its wine production tradition. The creation of a Winery next to the village of Manolas seeks to strengthen the island's potential, increase its permanent population and support life on it. The present work provides a thorough analysis of both the urban and morphological features of the relief along Thirasia’s caldera zone. Furthermore an in-depth analysis of the Oenological process, its equipment and secrets is being analysed. Finally, the foundation of the synthetic process, the so-called Central Idea, is formed in a logical way. The evolution of the Idea was based on the definition of two basic movements. The first is the production chain, in which the grape is converted into bottled wine. The second is the movement of a visitor. The visitor is the one who will reach a landmark, visit it, get informed about the wine and then leave after tasting. | en |
heal.advisorName | Παπαϊωάννου, Αναστάσιος | el |
heal.advisorName | Τσιράκη, Σοφία | el |
heal.advisorName | Papaioannou, Anastasios | en |
heal.advisorName | Tsiraki, Sofia | en |
heal.academicPublisher | Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών | el |
heal.academicPublisherID | ntua | |
heal.numberOfPages | 59 | |
heal.fullTextAvailability | false |
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο: