HEAL DSpace

Επικαλυπτικά - Εδώδιμες μεμβράνες σε εψυγμένα φρούτα και λαχανικά. Εφαρμογή σε φράουλες και σπαράγγια

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Τζιά, Κωνσταντίνα el
dc.contributor.author Καραλής, Στυλιανός Κ. el
dc.contributor.author Karalis, Stylianos K. en
dc.date.accessioned 2011-11-03T10:15:03Z
dc.date.available 2011-11-03T10:15:03Z
dc.date.copyright 2011-10-31 -
dc.date.issued 2011-11-03
dc.date.submitted 2011-10-31 -
dc.identifier.uri https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/5197
dc.identifier.uri http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.8985
dc.description 175 σ.
dc.description.abstract Το αντικείμενο της παρουσας διπλωματικης εργασίας είναι η μελέτη της εφαρμογης εδώδιμων επικαλυπτικών μεμβρανών σε δυο ελαφρώς επεξεργασμένα, νωπά, αγροτικά προϊόντα, φράουλες (ολόκληρες και τεμαχισμένες) και σπαράγγια, καθώς και η επίδραση αυτών των εφαρμογών στα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τη διατηρησιμότητα των συγκεκριμένων φρούτων και λαχανικών, κατά τη συντηρησή υπό ψύξη. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν για τις φράουλες και τα σπαράγγια η υδροξυπροπυλομεθυλοκυτταρίνη (HPMC) σε περιεκτικότητα 2% επί του επικαλυπτικού διαλύματος, η χιτοζάνη σε περιεκτικότητα 1,5% διαλυμένη σε υδατικό διάλυμα οξικού οξέος συγκέντρωσης 1,5% και μείγμα χιτοζάνης-HPMC (1% χιτοζάνη και 1% HPMC). el
dc.description.abstract The purpose of the present thesis project is the study of the application of edible films and coatings to two processed, fresh, agricultural products. strawberries (whole and sliced) and asparagus, and also the effect of these applications on the quality characteristics and preservation of these fruits and vegetables, during refrigeration. The matelials used for covering strawberries and asparagus are hydroxypropyl-methylcellulose at concentration 2% of the coating solution, chitosan at concentration 1.5% dissolved in aqueous solution of acetic acid 1.5% and a mixture of chitosan-HPMC (1% chitozan - 1% HPMC). en
dc.description.statementofresponsibility Στυλιανός Κ. Καραλής el
dc.language.iso el en
dc.rights ETDFree-policy.xml en
dc.subject Μεμβράνες el
dc.subject Εδώδιμα el
dc.subject Επικαλυπτικά el
dc.subject Χιτοζάνη el
dc.subject Φράουλες el
dc.subject Σπαράγγια el
dc.subject Εψυγμένα el
dc.subject HPMC en
dc.subject Edible en
dc.subject Coatings en
dc.subject Films en
dc.subject Strawberries en
dc.subject Asparagus en
dc.subject Chitosan en
dc.subject Refrigirated en
dc.title Επικαλυπτικά - Εδώδιμες μεμβράνες σε εψυγμένα φρούτα και λαχανικά. Εφαρμογή σε φράουλες και σπαράγγια el
dc.title.alternative Use of edible films - coatings on refrigerated fruits and vegetables. Application to strawberries and asparagus en
dc.type bachelorThesis el (en)
dc.date.accepted 2010-07-13 -
dc.date.modified 2011-10-31 -
dc.contributor.advisorcommitteemember Ταούκης, Πέτρος el
dc.contributor.advisorcommitteemember Ωραιοπούλου, Βασιλική el
dc.contributor.committeemember Τζιά, Κωνσταντίνα el
dc.contributor.committeemember Ταούκης, Πέτρος el
dc.contributor.committeemember Ωραιοπούλου, Βασιλική el
dc.contributor.department Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Σύνθεσης και Ανάπτυξης Βιομηχανικών Διαδικασιών. Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων el
dc.date.recordmanipulation.recordcreated 2011-11-03 -
dc.date.recordmanipulation.recordmodified 2011-11-03 -


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής