dc.contributor.author |
Βασιλείου, Μαρία
|
el |
dc.contributor.author |
Vasileiou, Maria
|
en |
dc.date.accessioned |
2025-03-05T08:47:48Z |
|
dc.date.available |
2025-03-05T08:47:48Z |
|
dc.identifier.uri |
https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/61198 |
|
dc.identifier.uri |
http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.28894 |
|
dc.rights |
Default License |
|
dc.subject |
Ανάλυση Κύκλου Ζωής |
el |
dc.subject |
LCA |
en |
dc.subject |
Όσπρια |
el |
dc.title |
Μελέτη διεργασιών σε βιομηχανία παραγωγής burger οσπρίων μέσω Ανάλυσης Κύκλου Ζωής (LCA) |
el |
dc.title |
Study of the processes in legume burger industry using Life
Cycle Assessment method |
el |
heal.type |
bachelorThesis |
|
heal.classification |
Ανάλυση Κύκλου Ζωής |
el |
heal.language |
el |
|
heal.access |
free |
|
heal.recordProvider |
ntua |
el |
heal.publicationDate |
2024-09-25 |
|
heal.abstract |
Η παρούσα διπλωματική επικεντρώνεται στη μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στη βιομηχανία παραγωγής burger με βάση τα όσπρια. Συγκεκριμένα, με βάση τον αρακά, τη φακή και το ρεβίθι. Στη μελέτη χρησιμοποιείται η μεθοδολογία «Ανάλυση Κύκλου Ζωής» (ή ΑΚΖ) (Life Cycle Assessment, LCA), και γίνεται σύγκριση των αποτελεσμάτων των φυτικής προέλευσης burger με τα ζωικής προέλευσης burger, που κατά βάση είναι το βόειο κρέας. Η μέθοδος ΑΚΖ αξιολογεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε όλο τον κύκλο ζωής των προϊόντων, από την καλλιέργεια και την παραγωγή έως τη συσκευασία και τη μεταφορά. |
el |
heal.advisorName |
Κροκίδα, Μαγδαληνή |
el |
heal.committeeMemberName |
Τσακανίκας, Άγγελος |
el |
heal.committeeMemberName |
Καραντώνης, Αντώνης |
el |
heal.academicPublisher |
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Ανάλυσης, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Διεργασιών και Συστημάτων (ΙΙ) |
el |
heal.academicPublisherID |
ntua |
|
heal.numberOfPages |
115 σ. |
el |
heal.fullTextAvailability |
false |
|