HEAL DSpace

Μελέτη διεργασιών σε βιομηχανία παραγωγής burger οσπρίων μέσω Ανάλυσης Κύκλου Ζωής (LCA)

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.author Βασιλείου, Μαρία el
dc.contributor.author Vasileiou, Maria en
dc.date.accessioned 2025-03-05T08:47:48Z
dc.date.available 2025-03-05T08:47:48Z
dc.identifier.uri https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/61198
dc.identifier.uri http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.28894
dc.rights Default License
dc.subject Ανάλυση Κύκλου Ζωής el
dc.subject LCA en
dc.subject Όσπρια el
dc.title Μελέτη διεργασιών σε βιομηχανία παραγωγής burger οσπρίων μέσω Ανάλυσης Κύκλου Ζωής (LCA) el
dc.title Study of the processes in legume burger industry using Life Cycle Assessment method el
heal.type bachelorThesis
heal.classification Ανάλυση Κύκλου Ζωής el
heal.language el
heal.access free
heal.recordProvider ntua el
heal.publicationDate 2024-09-25
heal.abstract Η παρούσα διπλωματική επικεντρώνεται στη μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στη βιομηχανία παραγωγής burger με βάση τα όσπρια. Συγκεκριμένα, με βάση τον αρακά, τη φακή και το ρεβίθι. Στη μελέτη χρησιμοποιείται η μεθοδολογία «Ανάλυση Κύκλου Ζωής» (ή ΑΚΖ) (Life Cycle Assessment, LCA), και γίνεται σύγκριση των αποτελεσμάτων των φυτικής προέλευσης burger με τα ζωικής προέλευσης burger, που κατά βάση είναι το βόειο κρέας. Η μέθοδος ΑΚΖ αξιολογεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε όλο τον κύκλο ζωής των προϊόντων, από την καλλιέργεια και την παραγωγή έως τη συσκευασία και τη μεταφορά. el
heal.advisorName Κροκίδα, Μαγδαληνή el
heal.committeeMemberName Τσακανίκας, Άγγελος el
heal.committeeMemberName Καραντώνης, Αντώνης el
heal.academicPublisher Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Ανάλυσης, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Διεργασιών και Συστημάτων (ΙΙ) el
heal.academicPublisherID ntua
heal.numberOfPages 115 σ. el
heal.fullTextAvailability false


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής