dc.contributor.advisor |
Πόνης, Σταύρος |
el |
dc.contributor.author |
Βασιλική, Αραπακοπούλου Α.
|
el |
dc.contributor.author |
Vasiliki, Arapakopoulou Α.
|
en |
dc.date.accessioned |
2013-04-11T07:30:50Z |
|
dc.date.available |
2013-04-11T07:30:50Z |
|
dc.date.copyright |
2013-03-26 |
- |
dc.date.issued |
2013-04-11 |
|
dc.date.submitted |
2013-03-26 |
- |
dc.identifier.uri |
https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/7942 |
|
dc.identifier.uri |
http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.3963 |
|
dc.description |
237 σ. |
el |
dc.description.abstract |
Το βασικό αντικείμενο μελέτης της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η ποσοτικοποίηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (Greenhouse Gas Emissions), σαν μέρος των δράσεων περιβαλλοντικής αειφορίας των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, στο Κεφάλαιο 1 και 2 παρουσιάζεται η βιβλιογραφική ανασκόπηση του θέματος. Στο Κεφάλαιο 3 συγκρίνονται δύο από τις σημαντικότερες μεθοδολογικές προσεγγίσεις που χρησιμοποιούνται για την ποσοτικοίηση των εκπομπών – το ISO14064 (1ο μέρος) και το Greenhouse Gas Protocol. Στο Κεφάλαιο 4 παρουσιάζονται οι βασικές αρχές και οδηγίες του προτύπου πιστοποίησης ISO 14064. Στο Κεφάλαιο 5 περιγράφεται η μεθοδολογία που κατασκευάστηκε στα πλαίσια αυτής της εργασίας. Στο Κεφάλαιο 6 παρουσιάζεται η επιχείρηση Hellenic Catering A.E. που είναι η μελέτη περίπτωσης. Τέλος, στο Κεφάλαιο 7 γίνεται η εφαρμογή της μεθόδου στην επιχείρηση Hellenic Catering A.E. Μετά τον υπολογισμό των εκπομπών, στο Κεφάλαιο 8 γίνεται αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της επιχείρησης και αναπτύσσονται δείκτες περιβαλλοντικής αποδοτικότητας (Carbon footprint) με σκοπό τη σύγκρισή της με άλλες και τη σταδιακή βελτίωσή της. |
el |
dc.description.abstract |
The main object of this dissertation is the quantification the Greenhouse Gas emissions (GHG emissions), as part of the actions of environmental sustainability of businesses and companies. Specifically, in Chapter 1 and 2 is presented the literature review of the subject. In Chapter 3 two major methodological approaches used to quantify emissions are compared - the ISO14064 (1st part) and the Greenhouse Gas Protocol. In chapter 4 there are the basic principles and guidelines of the international standard ISO14064. Chapter 5 describes the methodology that was structed in this dissertation. The real case study, which is the company Hellenic Catering SA is presented in Chapter 6. Finally, in chapter 7 there is the application of the method in Hellenic Catering SA. After quantifing emissionsin, in Chapter 8, the results are evaluated and environmental performance indicators (Carbon footprint) are developed. |
en |
dc.description.statementofresponsibility |
Βασιλική Α. Αραπακοπούλου |
el |
dc.language.iso |
el |
en |
dc.rights |
ETDRestricted-policy.xml |
en |
dc.subject |
Εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου |
el |
dc.subject |
Hellenic Catering A.E. |
el |
dc.subject |
Πρόγραμμα υπολογισμού |
el |
dc.subject |
Αναφορά αερίων του θερμοκηπίου |
el |
dc.subject |
Αποτύπωμα άνθρακα |
el |
dc.subject |
Greenhouse Gas emissions |
en |
dc.subject |
Hellenic Catering S.A. |
en |
dc.subject |
Calculation tool |
en |
dc.subject |
GHG report |
en |
dc.subject |
Carbon footprint |
en |
dc.title |
Μελέτη ποσοτικοποίησης των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου (Greenhouse Gas emissions) στην επιχείρηση Hellenic Catering A.E. |
el |
dc.title.alternative |
Project on the quantification of Greenhouse Gas emissions (GHG) of Hellenic Catering SA |
en |
dc.type |
bachelorThesis |
el (en) |
dc.date.accepted |
2013-02-25 |
- |
dc.date.modified |
2013-03-26 |
- |
dc.contributor.advisorcommitteemember |
Λεώπουλος, Βρασίδας |
el |
dc.contributor.advisorcommitteemember |
Τατσιόπουλος, Ηλίας |
el |
dc.contributor.committeemember |
Πόνης, Σταύρος |
el |
dc.contributor.committeemember |
Λεώπουλος, Βρασίδας |
el |
dc.contributor.committeemember |
Τατσιόπουλος, Ηλίας |
el |
dc.contributor.department |
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών |
el |
dc.date.recordmanipulation.recordcreated |
2013-04-11 |
- |
dc.date.recordmanipulation.recordmodified |
2013-04-11 |
- |