HEAL DSpace

Συνεστίαση: φαγητό, πολιτισμός, δημόσιος χώρος

Αποθετήριο DSpace/Manakin

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Ησαϊας, Δημήτριος el
dc.contributor.author Κασσάνου, Αντωνία-Γεωργία Δ. el
dc.contributor.author Kassanou, Antonia-Georgia D. en
dc.contributor.author Τσάφου, Σταυρούλα-Ελένη el
dc.contributor.author Tsafou, Stavroula-Eleni en
dc.date.accessioned 2013-12-13T11:02:09Z
dc.date.available 2013-12-13T11:02:09Z
dc.date.copyright 2013-12-13 -
dc.date.issued 2013-12-13
dc.date.submitted 2013-12-13 -
dc.identifier.uri https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/handle/123456789/8563
dc.identifier.uri http://dx.doi.org/10.26240/heal.ntua.5031
dc.description.abstract To κέντρο της Αθήνας επιλέγεται ως περιοχή επέμβασης που αφορά την ενοποίηση των ακάλυπτων χώρων καθώς και ένα κτήριο δημόσιας χρήσης που φιλοξενεί λειτουργίες φαγητού. Tο φαγητό μπορεί να λειτουργήσει ως αφορμή για να συγκεντρώσει και να κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών διαφορετικών ανθρώπων. Συνεπώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα μέσω αναζωογόνησης και ανάκτησης του χαμένου μητροπολιτικού χαρακτήρα της πόλης. Βασικό κριτήριο σχεδιασμού δεν είναι το φαγητό μόνο σαν τελικό προϊόν, αλλά και σαν διαδικασία. Από την καλλιέργεια, στην επεξεργασία ως την κατανάλωση Ο κτηριακός όγκος στεγάζει κοινές δραστηριότητες, όπως μια συλλογική κουζίνα, θερμοκήπιο μαθήματα μαγειρικής και κηπουρικής, Πέραν του λειτουργικού προγράμματος αυτού, μέσω αυτού του σχεδιασμού στοχεύουμε στην προώθηση της έκφρασης του ατόμου στο δημόσιο χώρο, καθώς επίσης και στη δημιουργία κοινωνικών σχέσεων και νέων μορφών ζωής και οικιακής ζωής μέσα στην πόλη. Αυτό ενισχύεται ακόμη περισσότερο με το σχεδιασμό του δημόσιου χώρου έτσι ώστε να φιλοξενεί δραστηριότητες όπως αγορά φαγητού, προβολές και συζητήσεις. Τέλος, σχεδιάζεται μια μεταλλική, συναρμολογούμενη κατασκευή με τη δυνατότητα αποσυναρμολόγησης. Η κατασκευή με αυτόν τον τρόπο είναι μεταβαλλόμενη, έτσι ώστε να μην δημιουργεί μια στατική κατάσταση, αλλά να παρουσιάζει μια ευελιξία σε πιθανές μελλοντικές αλλαγές. el
dc.description.abstract The center of Athens is the area of intervention, which involves the unification of the uncovered spaces of a block and the construction of a public building which hosts uses concerning eating. Food can serve as motive which will gather and pique the interest of many different people. Consequently, it can be used as a means of regeneration and recovery of the lost metropolitan character of the city. Main criteria for designing is food not only as a final product, but also as a process. From growing, cooking and preparing to consuming. The building volume facilitates common activities such as a collective kitchen, a greenhouse, cooking and gardening lessons. Except for these uses, through this design we aim at promoting one’s expression in the public sphere, as well as at the creation of social relations and new forms of life and domestic life in the city. This is enhanced even more with the design of the public space, in a way so that it hosts activities such as a food market, screenings and gatherings. Finally, the building is a steel, assembled construction with the possibility of dismantling it. In that way a non-static state is created. A state which shows flexibility in possible future changes. en
dc.description.statementofresponsibility Αντωνία Γεωργία Κασσάνου el
dc.description.statementofresponsibility Σταυρούλα Ελένη Τσάφου el
dc.language.iso el en
dc.rights ETDFree-policy.xml en
dc.subject Συνεστιάσεις el
dc.subject Δημόσιοι χώροι el
dc.subject Συλλογικές κουζίνες el
dc.subject Μεταλλικές κατασκευές el
dc.subject Αστικά θερμοκήπια el
dc.subject Αγορά φαγητού el
dc.subject Πάρκο Ναυαρίνου el
dc.subject Ενοποίηση ακαλυπτων el
dc.subject Synestiasis en
dc.subject Public spaces en
dc.subject Community kitchens en
dc.subject Steel constructions en
dc.subject Urban greenhouses en
dc.subject Food markets en
dc.subject Navarino park en
dc.subject Akalyptos unification en
dc.title Συνεστίαση: φαγητό, πολιτισμός, δημόσιος χώρος el
dc.title.alternative Synestiasis: Culinary gatherings in the centre of Athens en
dc.type bachelorThesis el (en)
dc.date.accepted 2013-07-18 -
dc.date.modified 2013-12-13 -
dc.contributor.department Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού el
dc.date.recordmanipulation.recordcreated 2013-12-13 -
dc.date.recordmanipulation.recordmodified 2013-12-13 -


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στην ακόλουθη συλλογή(ές)

Εμφάνιση απλής εγγραφής