To κέντρο της Αθήνας επιλέγεται ως περιοχή επέμβασης που αφορά την ενοποίηση των ακάλυπτων χώρων καθώς και ένα κτήριο δημόσιας χρήσης που φιλοξενεί λειτουργίες φαγητού. Tο φαγητό μπορεί να λειτουργήσει ως αφορμή για να συγκεντρώσει και να κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών διαφορετικών ανθρώπων. Συνεπώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα μέσω αναζωογόνησης και ανάκτησης του χαμένου μητροπολιτικού χαρακτήρα της πόλης.
Βασικό κριτήριο σχεδιασμού δεν είναι το φαγητό μόνο σαν τελικό προϊόν, αλλά και σαν διαδικασία. Από την καλλιέργεια, στην επεξεργασία ως την κατανάλωση
Ο κτηριακός όγκος στεγάζει κοινές δραστηριότητες, όπως μια συλλογική κουζίνα, θερμοκήπιο μαθήματα μαγειρικής και κηπουρικής, Πέραν του λειτουργικού προγράμματος αυτού, μέσω αυτού του σχεδιασμού στοχεύουμε στην προώθηση της έκφρασης του ατόμου στο δημόσιο χώρο, καθώς επίσης και στη δημιουργία κοινωνικών σχέσεων και νέων μορφών ζωής και οικιακής ζωής μέσα στην πόλη. Αυτό ενισχύεται ακόμη περισσότερο με το σχεδιασμό του δημόσιου χώρου έτσι ώστε να φιλοξενεί δραστηριότητες όπως αγορά φαγητού, προβολές και συζητήσεις.
Τέλος, σχεδιάζεται μια μεταλλική, συναρμολογούμενη κατασκευή με τη δυνατότητα αποσυναρμολόγησης. Η κατασκευή με αυτόν τον τρόπο είναι μεταβαλλόμενη, έτσι ώστε να μην δημιουργεί μια στατική κατάσταση, αλλά να παρουσιάζει μια ευελιξία σε πιθανές μελλοντικές αλλαγές.
The center of Athens is the area of intervention, which involves the unification of the uncovered spaces of a block and the construction of a public building which hosts uses concerning eating. Food can serve as motive which will gather and pique the interest of many different people. Consequently, it can be used as a means of regeneration and recovery of the lost metropolitan character of the city.
Main criteria for designing is food not only as a final product, but also as a process. From growing, cooking and preparing to consuming.
The building volume facilitates common activities such as a collective kitchen, a greenhouse, cooking and gardening lessons. Except for these uses, through this design we aim at promoting one’s expression in the public sphere, as well as at the creation of social relations and new forms of life and domestic life in the city. This is enhanced even more with the design of the public space, in a way so that it hosts activities such as a food market, screenings and gatherings.
Finally, the building is a steel, assembled construction with the possibility of dismantling it. In that way a non-static state is created. A state which shows flexibility in possible future changes.