Στην παρούσα εργασία έχουμε μελετήσει την επίδραση της θερμοκρασίας κατά την αποστείρωση παχύρρευστου υγρού τροφίμου το οποίο περιέχει το γνωστό συντηρητικό Ε466.
Για την μελέτη αυτή χρησιμοποιήσαμε τις εξισώσεις ροής, την νευτώνεια πρότυπη εξίσωση και την εξίσωση Arrhenius, κάνοντας χρήση του προγράμματος Phoenics.
Ο στόχος μας είναι να βελτιωθεί η διαδικασία θέρμανσης κατά την διάρκεια της θερμικής αποστείρωσης των κονσερβοποιημένων υγρών τροφίμων.
In this work we have studied the effect of temperature during sterilization viscous liquid food containing the known preservative E466.
For this study we used flow equations, the standard Newtonian equation and the equation of Arrhenius, using the program Phoenics.
Our objective is to improve the heating process during thermal sterilization of canned liquid foods.