Στη συγκεκριμένη διπλωματική εργασία αποτυπώνεται-εξετάζεται η εφαρμογή των προτύπων ISO 9001:2008 και ISO 22000:2005, σε μια εταιρεία επεξεργασίας, συσκευασίας και διάθεσης τροφίμων φυτικής προέλευσης (αποξηραμένης σταφίδας), η συνεργασία μεταξύ τους, καθώς και η συνεργασία του προτύπου ISO 22000:2005 με το σύστημα ποιότητας HACCP, που αποτελεί την συνέχειά του. Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο συνδυασμό των δύο συστημάτων ποιότητας τροφίμων.
Η προσωπική συνεισφορά ήταν αφενός μεν η αναθεώρηση των διαδικασιών, ακόμη και της παραγωγικής διαδικασίας, η προσθήκη δύο νέων, καθώς και η προσθήκη μερικών νέων εντύπων για τον έλεγχο της αποθήκης και του προϊόντος.
ISO 9001:2008, ISO 22000:2005 & HACCP analysis in food company (currants, sultanas & raisins).